Lidé se zájmem o aplikace Google mají svůj GUG.cz

[Tisková zpráva] Dneškem startuje ostrý provoz GUG.cz, tj. portálu a zároveň komunity zájemců o aplikace Google. Projekt GUG.cz (Google User Group) sdružuje rychle rostoucí skupinu laiků, vývojářů a IT pracovníků, kteří sdílejí své znalosti a hledají inspiraci nebo řešení konkrétních problémů prostřednictvím diskuzních fór, odborných přednášek nebo osobních setkání.

Projekt byl odstartován setkáním vývojářů na podzim 2007, v plném rozsahu, ale pouze v pilotním provozu fungoval od května 2008. Obsah portálu www.gug.cz tvoří novinky nabízené společností Google, články o aplikacích pro uživatele i IT manažery, ale i pozvánky na společná setkání a workshopy a poté i zprávy z nich. Najdete tu blogy mapující osobní zkušenosti jiných uživatelů, a také diskuzní fora i pro techničtěji orientované IT profesionály, která kromě zkušeností nabízejí také technickou podporu. Ve spolupráci s inženýry společnosti Google se daří odpovídat na všechny dotazy.

„Přestože čím dál více lidí v Čechách používá aplikace Google jako uživatel, IT manažer nebo vývojář, chybělo tady prostředí, kde by se mohli setkat, sdílet své zkušenosti, a také získat informace nebo podporu pro řešení problémů při využívání aplikací Google,“ říká Dan Franc, manažer projektu, který spolu s Janem Šedou, metodickým a technickým konzultantem, GUG.cz zakládal a řídí. „Zároveň chceme dát prostor pro vzájemnou inspiraci vývojářům, kteří vyvíjejí software pro Google.“

Ke svým dosavadním aktivitám pak dneškem GUG.cz přidává projekt orientovaný speciálně na vývojáře, pracovně nazvaný „Learn by Doing“. V následujících třech měsících vzniknou dvě reálné aplikace využívajících z velké části technologie Google. Vývoj těchto aplikací bude bohatě komentován v hlavních oblastech GUG.cz pro poučení a inspiraci.

„Google vyzývá všechny uživatele svých aplikací, kterých je nyní v češtině již více než 20, aby se podělili o své zkušenosti a návrhy na zlepšení. Reakce vývojářů zprostředkované fóry GUG.cz jsou proto velmi důležité. Navíc GUG.cz pomáhá webmasterům implementovat a poznávat výhody aplikace Google,“ říká Jan Šedivý, který vede tým českých vývojářů v polském Krakově.

Členové GUG.cz nemusejí být nikde registrováni, součástí komunity se stává každý, kdo se účastní diskusí na fórech nebo v článkových sekcích, přijde se podívat na některou z akcí. Hlavním partnerem GUG.cz je Google, který zároveň asistuje při řešení dotazů týkajících se aplikací Google a pomáhá organizovat některá offline setkání.

DigiZone.cz: Kanál TA3 HD zahájil vysílání

Kanál TA3 HD zahájil vysílání

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory