LinuxExpo 2006 - letos ještě pestřejší a rozsáhlejší

14. 3. 2006

[Tisková zpráva] Ve dnech 10. až 12. dubna 2006 se již pošesté uskuteční odborná konference a výstava LinuxExpo, která je svým zaměřením na Linux a otevřený software (Open Source Software, OSS) největší svého druhu ve střední Evropě. V rámci bohatého konferenčního programu představí firmy, které mají na poli OSS dlouholeté zkušenosti, nejnovější technologie a řešení. Novinkou letošního ročníku je konference Open Government 2006: Open Source ve veřejné správě.

Cílem LinuxExpa je zprostředkovat odbormé i laické veřejnosti zkušenosti s nasazením a užíváním softwaru s otevřeným zdrojovým kódem a v teorii i na praktických příkladech předvést, jaké další výhody kromě výrazného zjednodušení IT infrastuktury a snížení nákladů na vlastnictví operační systém Linux a ostatní OSS přináší.

V průběhu třídenního programu prezentací, seminářů, odborných a popularizačních přednášek nastíní svůj vztah a přínos k OSS společnosti jako je např. IBM, Servodata, ESET Software, QCM, SUN Microsystems, Silicon Graphics, Oracle, Hewlett Packard a mnoho dalších.

Víte, proč IBM tak mohutně podporuje otevřené standardy a investuje do jejich vývoje či jak řeší elektronickou výměnu dokumentů pomocí systému eBDX? Znáte IBM Bladecenter? Zajímáte se o Red Hat Enterprise Linux, jeho implementaci či poslední novinky z jeho vývoje? Patříte mezi podniky malé a střední velikosti a ocenili byste spolehlivé a bezpečné řešení IT infrastruktury či dostupné řešení emailového serveru? Chcete se seznámit s českou lokalizovanou verzí Compiere – nejúspěšnějšího ERP/CRM systému na světě? Nejen na tyto otázky přinese odpověď právě letošní LinuxExpo.

Novou, samostatnou součástí LinuxExpa bude v tomto roce poprvé konference Open Government 2006, zaměřená na využívání otevřeného softwaru a podporu otevřených formátů ve veřejné správě. Konferenci pořádá Ministerstvo informatiky ČR ve spolupráci s organizací OSS Aliance. S podrobnostmi a programem se zájemci mohou seznámit na stránkách www.oss.cz/open­government

Prostor na konferenci ovšem dostane již tradičně i nezisková vývojářská komunita s nekomerční projekty. Ta v rámci samostatné sekce Free & Open Zone, která proběhne pod záštitou společnosti Liberix, nabídne např. novinky v Mozille, zkušenosti ze svobodné distrubice openSUSE, či představí tvorbu kvalitní 3D grafiky pomocí programu Blender.

V závěru konference proběhne diskuse nad výsledky prvního ročníku ankety Czech Open Source 2006, kterou pořádá server o Linuxu a OSS Root.cz.

Pro kompletní informace o programu konference a pro rezervaci míst na jednotlivé přednášky, navštivte internetové stránky konference www.linuxexpo.cz Upozorňujeme, že kapacita přednáškových sálů je omezená.

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život