Externí vypalovačka Blu-Ray společnosti Lite-On oceněna prestižní Red Dot Design Award

[Tisková zpráva] Eindhoven, Nizozemí, 22. srpna 2007 – externí vypalovačka Blu-Ray, společnosti Lite-on získala cenu Red Dot Design Award 2007 v kategorii “product design”. Do soutěže bylo příhlášeno více než 2 500 produktů ze 43 zemí.

Cena je udělována od roku 1955 Design Zentrum Nordrhein Westfalen (Designové centrum Nordrhein Westfalen), jednou z nejstarších a nejúznávanějších designových institucí v Evropě. Red Dot (Červená tečka) symbolicky označuje nejlepší společnosti představující produkty velmi kvalitního designu, je to mezinárodně uznávaná nálepka pro kvalitní produkty a výborný design.

“Uznání, které jsme obdrželi nás nesmírně těší”, říká Jelmer Veldman, manažer marketingu, PLDS Europe. “Podstata Blu-Ray machaniky tkví ve spojení vysoké definice a vysoké kvality. Věříme, že nový design naplní očekávání v oblasti vysokých definicí.“

Cena je jistý punc kvality, sdržuje ty nejlepší v oblasti designu a businessu. Cenu obdržely velmi renomované společnosti – například Apple, Mercedes-Benz, Nokia, Philips či Sony. Cena byla udělena společnosti Lite-On na vyhlašování cen v Aalto-Theatre v Essen, Německu. Oceněný produkt bude součástí výstavy muzea Red Dot Design.

Externí vypalovačka Blu-ray bude na trh uvedena počátkem roku 2008. Společnost Lite-on byla první , která představila mechaniku Blu- ray, interní vypalovačka LH-2B1S je k dispozici od listopadu 2006.