Literární soutěž potvrzuje, že internet bourá bariéry

Literární soutěž potvrzuje, že internet bourá bariéry

Praha, 27. ledna 2005 – Sugestivní životní příběhy posílají autoři organizátorům literární soutěže Internet a můj handicap. Již teď je jisté, že se naplní cíl soutěže – přinést autentické svědectví o tom, co znamená internet pro lidi se zdravotním postižením, jak ovlivňuje či může ovlivnit jejich život. Aby umožnili podat toto svědectví i dalším uživatelům internetu s handicapem, kteří o soutěži dosud nevědí, prodloužili organizátoři soutěže z BMI sdružení, asociace AISO a občanského sdružení Křižovatka uzávěrku přihlášek do 20. února.

Vítězové soutěže budou pozváni na konferenci INSPO 2005 – Internet a informační systémy pro osoby se specifickými potřebami, která se uskuteční v sobotu 12. března 2005 v Kongresovém centru Praha. Zde jim budou předány ceny a nejlepší autoři budou moci prezentovat svoji tvorbu.

Soutěžní práce může mít rozsah maximálně 600 slov. Autoři by v ní měli vyjádřit na základě vlastní zkušenosti, jak jim internet pomáhá vypořádat se se zdravotním handicapem. Při hodnocení se bude přihlížet jak k literární úrovni textu, tak k zajímavosti tématu.

První cenou v soutěži bude mobilní telefon od společnosti Eurotel, další dva autoři získají Wordmaster, elektronický překladač anglických a německých dokumentů od společnosti Microton, pět soutěžících se může těšit na Lexii, anglicko-český překladový slovník vestavěný do internetového prohlížeče. Další ceny a informace o soutěži jsou uvedeny na www.helpnet.cz v rubrice Kalendář akcí.

Soutěžní práci opatřenou poštovní i elektronickou adresou je třeba poslat v elektronické podobě nejpozději do 20. února 2005 na adresu info@helpnet.cz. Přihlášením do soutěže vyjadřuje autor souhlas s tím, že jeho práce může být bezplatně zveřejněna ve sborníku konference INSPO, popřípadě v médiích, kterým budou nejlepší příspěvky poskytnuty.

Hlavním partnerem konference INSPO, na které bude soutěž Internet a můj handicap vyhodnocena, je společnost ABEL Computer, partnerem NAVATYP, dále konferenci podpoří Ministerstvo informatiky ČR, Guarant International, Kongresové centrum Praha, Aramark.

INSPO je jednou ze sedmi konferencí, které se uskuteční jako součást Března – měsíce internetu. Organizátorem jeho 8. ročníku je BMI sdružení, záštitu poskytlo Ministerstvo informatiky ČR, hlavními partnery jsou Asociace pro elektronickou komerci (APEK), ČSOB a DIGI TRADE, mediálními partnery Atlas.cz, PROTEXT – PR servis ČTK, Český rozhlas, Právo, Springer Media CZ, Vogel Burda Communications, odborným partnerem 4Internet.

BMI sdružení je neziskové sdružení fyzických i právnických osob, jehož posláním je podpora rozvoje internetu jako globálního komunikačního prostředku, charakteristického pro informační společnost. Jeho projekt Měsíc internetu 2000 se umístil ve finále soutěže Stockholm Challenge Award, které se zúčastnilo 612 projektů z 80 zemí.

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

DigiZone.cz: Placené VoD a obsah zdarma

Placené VoD a obsah zdarma

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Test na HIV je zdarma i za pět set

Test na HIV je zdarma i za pět set

Vitalia.cz: 9 největších mýtů o mase

9 největších mýtů o mase

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru