Logica ve střední a východní Evropě od prosince s novým generálním ředitelem

9. 11. 2009

[Tisková zpráva] Vedení společnosti Logica, předního dodavatele IT služeb a konzultací, se v regionu střední a východní Evropy (CEE) ujme k 1. prosinci 2009 Štefan Szabó.

Generálním ředitelem společnosti Logica v regionu střední a východní Evropy se k 1. prosinci 2009 stane Štefan Szabó (47), který přichází ze slovenské pobočky mobilního operátora Telefónica O2, kde zastával post výkonného ředitele pro strategie. Szabó v Logice vystřídá Steva Burnetta, jenž po červnové tragické smrti Radima Hradílka dočasně vedl firmu a pokračoval v započaté transformaci s cílem více se přiblížit zákazníkům a jejich potřebám. V průběhu listopadu bude Szabó v Logice přebírat agendu spojenou s jeho postem a připravovat plány a strategie pro rok 2010.

Szabó je absolventem Elektrotechnické fakulty SVŠT v Bratislavě a MBA studia na University of Pittsburgh. Svou profesní kariéru zahájil ve společnostech Benzinol či BICC Transmitton, kde se věnoval řídicím systémům v ropném a plynárenském průmyslu. V roce 1993 stál u zrodu slovenské společnosti TTC, která se zabývala komplexními službami v oblasti automatizace průmyslových procesů. Roku 1999 nastoupil do tehdejšího Českého Telecomu jako ředitel oddělení analýz nákladů a ziskovosti, o dva roky později přešel do společnosti Pricewaterhou­seCoopers (PwC), kde se zaměřil na konzultační činnost. Poté, co konzultační divizi PwC koupila v roce 2002 společnost IBM, byl Szabó jmenován nejprve vedoucím slovenské divize Business Consulting Services, později hlavním konzultantem firmy IBM Global Business Services pro telekomunikace v zemích střední a východní Evropy.

„Do společnosti Logica nastupuji s cílem dále posilovat její postavení na trhu informačních technologií a pokračovat v transformaci zahájenou mým předchůdcem. Věřím, že profesionální tým, kvalitní služby i inovativní technologie nabízí vysoký potenciál k růstu a dalšímu rozvoji Logicy i jejích zákazníků. Je mi ctí, že ve svých snahách mohu navázat na činnost Radima Hradílka, mého dlouholetého blízkého přítele, kterého jsem si pro jeho profesionalitu a lidský přístup vždy velmi vážil,“ uvedl Štefan Szabó, nastupující generální ředitel společnosti Logica pro střední a východní Evropu.

Ve volném čase se Štefan Szabó věnuje sportu, pravidelně se účastní maratonů horských kol a běžek a za tým Mueller Squashpoint hraje závodně squash. K jeho zálibám patří i vaření a degustace vín. Je certifikovaným sommelierem. Štefan Szabó je pro svou novou činnost v rámci regionu CEE dokonale jazykově vybaven – hovoří plynule slovensky, česky, maďarsky a anglicky a dohovoří se i rusky.

O společnosti Logica
Logica je přední světová společnost poskytující služby v oblasti IT, která zaměstnává 40 000 lidí. Svým zákazníkům poskytuje konzultační služby, systémovou integraci a služby v oblasti outsourcingu IT a firemních procesů. Logica úzce spolupracuje se svými zákazníky na rozvoji jejich potenciálu – umožňuje jim změnu, která zvyšuje jejich efektivitu, urychluje růst a řídí rizika. Díky svým znalostem jednotlivých odvětví, technické dovednosti a zkušenostem s realizací projektů po celém světě umožňuje svým zákazníkům budovat vedoucí postavení na trhu. Logica je kotována na Londýnské burze cenných papírů i na burze Euronext v Amsterdamu (LSE: LOG, Euronext: LOG). Více informací najdete na www.logica.com.

Logica CEE má centrálu v Praze, pobočky v Bratislavě, Brně, Plzni a Budapešti. Realizuje projekty pro nejvýznamnější společnosti a organizace v České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Chorvatsku a dalších zemích střední a východní Evropy. Logica se umístila na 4. místě v již 7. ročníku soutěže „Best Employers Česká republika 2009“ v kategorii velkých společností. Tato prestižní soutěž sleduje motivovanost zaměstnanců a jejich zájem o dění ve firmě. Logica byla jako první společnost v České republice a na Slovensku certifikována podle mezinárodních standardů ISO 9001:2000 a TickIT Issue 5.0. Logica je jednou z prvních poradenských a technologických firem na českém trhu, které se podařilo získat certifikát organizace, která dodržuje standardy šetrného chování k životnímu prostředí podle mezinárodní normy EN ISO 14001:2004. Více informací najdete na: www.logica.cz.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu