Logica pomáhá rozvíjet moderní technologie v Bance roku 2009

[Tisková zpráva] Inovace v České spořitelně přináší jednodušší využívání elektronického bankovnictví a jeho ještě vyšší zabezpečení.

Elektronické bankovnictví SERVIS 24 a BUSINESS 24 České spořitelny využívá k bezpečné autentizaci a autorizaci klientský certifikát s novým kryptografickým algoritmem, který zaručí vysoké zabezpečení transakcí i při narůstajícím výpočetním výkonu. Česká spořitelna tak zareagovala na nařízení Ministerstva vnitra o používání odolnějších algoritmů pro vytváření elektronického podpisu, které vešlo v platnost k 1.1. 2010. Projekt, který má za sebou úspěšné 3 měsíce hladkého provozu, realizovala společnost Logica, přední světový dodavatel IT služeb a konzultací se silnou pozicí ve finančním sektoru.

Zároveň s touto změnou, která poskytuje vysokou úroveň bezpečnosti elektronickému bankovnictví, přistoupila Česká spořitelna k dalším inovacím, které přináší výrazné zjednodušení používání klientského certifikátu. Nově není například nezbytná instalace podpůrného software Java a zapotřebí nejsou ani administrátorská práva pro instalaci klientských komponent. Řešení samozřejmě podporuje i novou verzi operačního systému Windows 7 a IE 8, případně další a mezi uživateli hojně rozšířený prohlížeč Mozilla Firefox.

„Úspěšná spolupráce Logicy a České spořitelny se datuje již od roku 2001, a to zejména v oblasti informační bezpečnosti,“ uvedl Vladimír Páral, Security Practice Manager ve společnosti Logica. „Ve snaze nabídnout zákazníkům skutečné bezpečí a kvalitu služeb neváhá Česká spořitelna, která má vůbec nejrozšířenější internetové bankovnictví na trhu, využívat moderní technologie a inovativní přístupy k řešení IT projektů. Tyto investice se jí dlouhodobě vrací v loajalitě klientů, o čemž bezpochyby svědčí i ocenění Banka roku 2009,“ dodal.

O společnosti Logica
Logica je přední světová společnost poskytující konzultace a IT služby. Zaměstnává 39 000 lidí a k jejím zákazníkům patří největší evropské společnosti. Klientům z celého světa nabízí byznys konzultace, systémovou integraci a služby v oblasti outsourcingu. Díky správnému propojení lidí, byznysu a technologií dokáže úspěšně řešit všechny obchodní potřeby svých zákazníků. Logica je kotována na Londýnské burze cenných papírů i na burze Euronext v Amsterdamu (LSE: LOG, Euronext: LOG). Více informací najdete na www.logica.com.

Logica CEE má centrálu v Praze, pobočky v Bratislavě, Brně, Plzni a Budapešti. Realizuje projekty pro nejvýznamnější společnosti a organizace v České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Chorvatsku a dalších zemích střední a východní Evropy. Logica se umístila na 4. místě v již 7. ročníku soutěže „Best Employers Česká republika 2009“ v kategorii velkých společností. Tato prestižní soutěž sleduje motivovanost zaměstnanců a jejich zájem o dění ve firmě. Logica byla jako první společnost v České republice a na Slovensku certifikována podle mezinárodních standardů ISO 9001:2000 a TickIT Issue 5.0. Logica je jednou z prvních poradenských a technologických firem na českém trhu, které se podařilo získat certifikát organizace, která dodržuje standardy šetrného chování k životnímu prostředí podle mezinárodní normy EN ISO 14001:2004.

Více informací najdete na: www.logica.cz.

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

DigiZone.cz: Optimedia: hybridní kampaň Nescafé

Optimedia: hybridní kampaň Nescafé

DigiZone.cz: R2B2 a Hybrid uzavřely partnerství

R2B2 a Hybrid uzavřely partnerství

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?