Logica zajišťuje provoz IT v pivovarech Starbev

8. 10. 2010

[Tisková zpráva] Společnost Logica, přední poskytovatel IT služeb a konzultací, podepsala s pivovarskou skupinou Starbev tříletý kontrakt na poskytování aplikačního outsourcingu. Projekt v hodnotě téměř 100 milionů korun byl zahájen

StarBev je přední středoevropská pivovarská skupina založená v prosinci roku 2009, kdy společnost CVC Capital Partners získala od skupiny Anheuser-Busch InBev (AB InBev) provozovny ve střední Evropě, včetně pivovarů Staropramen v České republice.

Logica byla za dodavatele aplikačního outsourcingu vybrána v rámci výběrového řízení, kdy nejlépe splnila podmínky stanovené zadavatelem pro všechny společnosti skupiny.

Tříletá smlouva zahrnuje outsourcing ekonomického systému SAP v pivovarech Staropramen, stejně jako provoz ostatních ERP systémů a aplikací nasazených v dalších pivovarech skupiny Starbev. Společnost Logica bude zodpovídat i za monitorování všech systémů a navrhovaní včasných opatření pro zajištění bezproblémového chodu IT. Podílet se bude také na dalším rozvoji aplikací.

Na projektu v České republice a dalších zemích regionu pracuje více než desetičlenný tým lokálních odborníků Logica. Starbev podporuje i tým konzultantů a programátorů z offshorového centra Logica v Indii a na Filipínách.

„Velmi si vážíme důvěry, kterou nám Starbev svěřením tohoto projektu vyjádřil,“ uvedla Eva Vavrušková, marketingová a personální ředitelka Logica CEE. „Starbev vnímáme jako mladou, dynamickou firmu, která hledá vhodné partnery pro podporu svých značek a další rozvoj podnikatelských aktivit v regionu. Využijeme veškerých svých znalostí a zkušeností, abychom se stali na této cestě dlouhodobým a spolehlivým partnerem,“ dodala.

„Během výběrového řízení na dodavatele jsme cítili, že Logica bude schopna co nejúčinněji podporovat naše obchodní aplikace. Byli jsem ohromeni aktivním přístupem společnosti Logica a jejím hlubokým porozumněním našich obchodních potřeb,“ uvedl Marcus Johansson, CIO, StarBev.

O společnosti Logica
Logica je přední světová společnost poskytující konzultace a IT služby. Zaměstnává 39 000 lidí a k jejím zákazníkům patří největší evropské společnosti. Klientům z celého světa nabízí byznys konzultace, systémovou integraci a služby v oblasti outsourcingu. Díky správnému propojení lidí, byznysu a technologií dokáže úspěšně řešit všechny obchodní potřeby svých zákazníků. Logica je kotována na Londýnské burze cenných papírů i na burze Euronext v Amsterdamu (LSE: LOG, Euronext: LOG). Více informací najdete na www.logica.com.

Logica CEE má centrálu v Praze, pobočky v Bratislavě, Brně, Plzni a Budapešti. Realizuje projekty pro nejvýznamnější společnosti a organizace v České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Chorvatsku a dalších zemích střední a východní Evropy. Logica se umístila na 4. místě v již 7. ročníku soutěže „Best Employers Česká republika 2009“ v kategorii velkých společností. Tato prestižní soutěž sleduje motivovanost zaměstnanců a jejich zájem o dění ve firmě. Logica byla jako první společnost v České republice a na Slovensku certifikována podle mezinárodních standardů ISO 9001:2000 a TickIT Issue 5.0. Logica je jednou z prvních poradenských a technologických firem na českém trhu, které se podařilo získat certifikát organizace, která dodržuje standardy šetrného chování k životnímu prostředí podle mezinárodní normy EN ISO 14001:2004. Více informací najdete na: www.logica.cz.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?