Logitech představuje nový bezdrátový trackball

16. 9. 2010

[Tisková zpráva] Model Logitech Wireless Trackball M570 nabízí pohodlí i při celodenním používání a je vybaven přijímačem Logitech Unifying

FREMONT, Kalifornie — 15. září 2010 — Společnost Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) dnes představila bezdrátový trackball Logitech® Wireless Trackball M570 a nabízí tak novou a odlišnou úroveň komfortu a ovládání. Hledáte-li alternativu k touchpadu nebo tradičním myším, je pro vás bezdrátový trackball M570 skvělou volbou, protože jeho design je jedinečný a byl navržen s ohledem na celodenní pohodlí. Navíc se vyznačuje miniaturním přijímačem Logitech® Unifying, který můžete nechat stále zasunutý v USB portu.

„Je nám potěšením, že můžeme reagovat na silnou poptávku ze strany našich pravověrných uživatelů trackballů v podobě uvedení nového bezdrátového modelu – Logitech Wireless Trackball M570,“ řekl Rory Dooley, hlavní viceprezident a generální ředitel divize polohovacích zařízení společnosti Logitech. „Všechno na našem nejnovějším trackballu je vytvořeno s cílem ještě více zlepšit pocit při jeho používání a poskytnout příznivcům trackballů pohodlí a přesné a jemné ovládání, jaké si zaslouží.“

Pro ty, kdo ještě trackball nevyzkoušeli: jednou z mnoha jeho předností je, že zůstává na místě – nemusíte pohybovat celou rukou, abyste posunuli kurzor. Výsledkem je, že ušetříte spoustu místa, což je výhodné, máte-li malý nebo zaplněný stůl, a na rozdíl od tradiční myši může vaše ruka zůstat nehnutá. Navíc díky tvarovaným liniím se trackball drží pohodlně i při celodenním používání.

Ovládání kurzoru na obrazovce pomocí bezdrátového trackballu Logitech Wireless Trackball M570 je přesné bez ohledu na to, kde jej budete používat, takže tvrdé stoly, měkké pohovky a prohnuté postele nepředstavují žádný problém. Laserový senzor pro sledování pohybu snímá kuličku trackballu a nikoli povrch jako u myši – takže jej můžete používat téměř kdekoli.

Nejnovější trackball společnosti Logitech má navíc praktické rolovací kolečko a snadno dostupná tlačítka pro posun dopředu a zpět, která používání počítače usnadňují, ať již brouzdáte na webu na notebooku nebo stolním počítači, nebo se díváte na filmy na svém multimediálním PC, které používáte jako domácí kino.

Dalším prvkem ještě vyššího pohodlí u bezdrátového trackballu M570 je, že pro připojení k počítači používá miniaturní bezdrátový přijímač Logitech® Unifying. Ten může zůstat připojený ve vašem notebooku – nemusíte jej při přenášení odpojovat. Bezdrátové připojení využívá vyspělou technologii v pásmu 2,4 GHz, která zaručuje robustní spojení bez výpadků až do vzdálenosti 10 metrů. A kromě toho můžete snadno přidat kompatibilní klávesnici, numerickou klávesnici nebo přídavnou myš – všechny se připojí pomocí tohoto jediného přijímače a ostatní USB porty zůstanou volné. Aby vyměňování baterií obtěžovalo co nejméně, přiložená tužková baterie (velikost AA) vydrží trackball napájet až 18 měsíců – a praktický indikátor stavu baterie je zárukou, že vás vybitá baterie nemůže zaskočit. (Výdrž baterie se může lišit v závislosti na pracovních podmínkách a způsobu používání trackballu.)

Cena a dostupnost
Očekává se, že bezdrátový trackball Logitech Wireless Trackball M570 bude ve Spojených státech a v Evropě k dostání v říjnu za doporučenou maloobchodní cenu 1 940 Kč.

O společnosti Logitech
Logitech je předním světovým výrobcem produktů, které umožňují lidem sdílet s jejich blízkými digitální zážitky. Hardware a software společnosti Logitech zahrnuje nejrůznější počítačové, komunikační a zábavní platformy a přináší vyšší kvalitu při ovládání počítače, poslechu hudby, sledování filmů, hraní her, využívání sociálních sítí, audiovizuální komunikaci přes internet, v oblasti bezpečnostních video systémů a při ovládání zařízení pro domácí zábavu. Společnost Logitech International byla založena v roce 1981 a je registrována ve Švýcarsku; její akcie se obchodují na švýcarské burze SIX (LOGN) a na americké burze Nasdaq Global Select Market (LOGI).

Lupa.cz: Proč Stream netočí jen Kancelář Blaník?

Proč Stream netočí jen Kancelář Blaník?

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Lupa.cz: Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí