Logos se stal distributorem hardwarových a softwarových produktů společnosti Nokia pro podniková řešení

21. 8. 2007

[Tisková zpráva] Praha, 21. srpna 2007 – Konzultační a technologická společnost Logos se stala autorizovaným smluvním distributorem enterprise produktů společnosti Nokia pro Českou a Slovenskou republiku. Logos bude distribuovat hardwarové produkty Nokia pro oblast IT bezpečnosti a IP telefonie. Zabezpečí také prodeje softwarových produktů Nokia Intellisync Mobile Suite pro synchronizaci dat a správu mobilních zařízení.

„Logos tímto počinem značně rozšířil své obchodní aktivity zejména v oblasti telekomunikací. Vidíme ale také obrovskou příležitost podpořit a rozšířit obchodní aktivity například ve sféře středních a velkých podniků,“ vysvětlil Pavel Šťovíček, spolumajitel konzultační a technologické společnosti Logos.

Pro firemní sítě různých velikostí bude nabízet Logos řadu produktů společnosti Nokia, které slouží k zajištění spolehlivé firemní komunikace. Jedná se o hardwarové komponenty z oblasti bezpečnosti, jako jsou zařízení typu firewall a zařízení pro správu VPN – Virtual Private Network – s vlastním bezpečnostním operačním systémem Nokia Platform. Dále jde o produkty z oblasti IP telefonie, které slouží pro bezpečné telefonování prostřednictvím internetu a které pomáhají firmám výrazně snižovat komunikační náklady. Třetí skupinou produktů jsou softwarové platformy Nokia Intellisync Mobile Suite pro zajištění synchronizace podnikové elektronické pošty, datových souborů a mobilních aplikací. Součástí produktové skupiny je i software pro dálkovou správu firemních telefonů.

Spolupráce společností Logos a Nokia je opravdu dlouhodobá,“ řekl Igor Šmerda, manažer zodpovědný za vývoj a prodej mobilních produktů ve společnosti Logos. „Jejich softwarové produkty jsou součástí našich řešení pro sdílení elektronické pošty v mobilních telefonech, která jsou úspěšně provozována u našich a zahraničních mobilních operátorů a v řadě velkých podniků. Logos v podstatě implementoval synchronizační software Nokia Intellisync do prostředí mobilního operátora jako první společnost na světě – jednalo se Eurotel Office Connector,“ dodal Šmerda.

Začátek distribuce a prodeje Business produktů od společnosti Nokia je plánován již od září 2007. „Společný zájem je jasný. Zásadně podpořit distribuci našich enterprise produktů v v Česku a na Slovensku prostřednictvím silného partnera, který má zkušenosti zejména z realizace firemních telekomunikačních řešení,“ uvedl Jan Černo, manažer společnosti Nokia zodpovědný za oblast Nokia for Business.

Logos se bude při distribuci produktů Nokia zaměřovat na ITC společnosti, které je potřebují pro firemní telekomunikační řešení. Zapojování mobilních telefonů do firemních počítačových sítí je současný rostoucí trend, ve kterém má společnost Nokia hlavní slovo.

„Rozšíření naší spolupráce o hardwarové a softwarové produkty od společnosti Nokia je tak logickým krokem, který umožní zvětšit rozsah působnosti společnosti Logos v oblasti telekomunikačních řešení,“ shrnul Pavel Šťovíček, spolumajitel konzultační a technologické společnosti Logos.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií