Logos se stal distributorem hardwarových a softwarových produktů společnosti Nokia pro podniková řešení

24. 8. 2007

[Tisková zpráva] Praha, 23. srpna 2007 – Konzultační a technologická společnost Logos se stala autorizovaným smluvním distributorem enterprise produktů společnosti Nokia pro Českou a Slovenskou republiku. Logos bude distribuovat hardwarové produkty Nokia pro oblast IT bezpečnosti a IP telefonie. Zabezpečí také prodeje softwarových produktů Nokia Intellisync Mobile Suite pro synchronizaci dat a správu mobilních zařízení.

„Logos tímto počinem značně rozšířil své obchodní aktivity zejména v oblasti telekomunikací. Vidíme ale také obrovskou příležitost podpořit a rozšířit obchodní aktivity například ve sféře středních a velkých podniků,“ vysvětlil Pavel Šťovíček, předseda představenstva konzultační a technologické společnosti Logos.

Pro firemní sítě různých velikostí bude nabízet Logos řadu produktů společnosti Nokia, které slouží k zajištění spolehlivé firemní komunikace. Jedná se o hardwarové komponenty z oblasti bezpečnosti jako jsou zařízení typu firewall a zařízení pro správu VPN – Virtual Private Network – s vlastním bezpečnostním operačním systémem Nokia Platform. Dále jde o produkty z oblasti IP telefonie, které slouží pro bezpečné telefonování prostřednictvím internetu a které pomáhají firmám výrazně snižovat komunikační náklady. Třetí skupinou produktů jsou softwarové platformy Nokia Intellisync Mobile Suite pro zajištění synchronizace podnikové elektronické pošty, datových souborů a mobilních aplikací. Součástí produktové skupiny je i software pro dálkovou správu firemních telefonů.

Spolupráce společností Logos a Nokia je opravdu dlouhodobá,“ řekl Igor Šmerda, manažer zodpovědný za vývoj a prodej mobilních produktů ve společnosti Logos. „Jejich softwarové produkty jsou součástí našich řešení pro sdílení elektronické pošty v mobilních telefonech, které jsou úspěšně provozovány u našich a zahraničních mobilních operátorů a v řadě velkých podniků. Logos v podstatě implementoval synchronizační software Nokia Intellisync do prostředí mobilního operátora jako první společnost na světě – jednalo se Eurotel Office Connector,“ dodal Šmerda.

Začátek distribuce a prodeje Business produktů od společnosti Nokia je plánován již od září 2007. „Společný zájem je jasný. Zásadně podpořit distribuci našich enterprise produktů v v Česku a na Slovensku prostřednictvím silného partnera, který má zkušenosti zejména z realizace firemních telekomunikačních řešení,“ uvedl Jan Černo, manažer společnosti Nokia zodpovědný za oblast Nokia for Business.

Logos se bude při distribuci produktů Nokia zaměřovat na ITC společnosti, které je potřebují pro firemní telekomunikační řešení. Zapojování mobilních telefonů do firemních počítačových sítí je současný rostoucí trend, ve kterém má společnost Nokia hlavní slovo.

„Rozšíření naší spolupráce o hardwarové a softwarové produkty od společnosti Nokia je tak logickým krokem, který umožní zvětšit rozsah působnosti společnosti Logos v oblasti telekomunikačních řešení,“ dodává Pavel Šťovíček, předseda představenstva konzultační a technologické společnosti Logos.

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Měšec.cz: mBank cenzuruje, zrušila mFórum

mBank cenzuruje, zrušila mFórum

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!