LUCENT A MANX TELECOM ROZŠIŘUJÍ KONVERGOVANOU KOMBINOVANOU SÍŤ PŘÍŠTÍ GENERACE

[Tisková zpráva] Lucent Technologies (symbol NYSE: LU) a dceřiná firma telekomunikačního giganta O2 společnost Manx Telecom oznámily uzavření rozsáhlé smlouvy, v rámci které se počítá s přeměnou sítě Manxu v konvergovanou síť kombinující bezdrátové technologie třetí generace (3G) a nejnovější možnosti pevného širokopásmového přístupu a podporující širokou škálu různorodých hlasových (VoIP), datových a obrazových internetových služeb.

Podle smlouvy dodá společnost Lucent svému protějšku doplňkové prvky pro jeho špičkové IMS řešení, které zajistí chod vyspělých multimediálních služeb, a dále komplexní IP řešení Multimedia Access Platform (MMAP), s jehož pomocí se zvýší kapacita bezdrátové sítě a zmodernizuje širokopásmová pevná síť ostrovního operátora. Platforma MMAP umožňuje ziskové poskytování špičkových širokopásmových obrazových/IPTV, hlasových (VoIP) a dalších multimediálních služeb na spotřebitelském trhu.

Divize Lucent Worldwide Services v této souvislosti zajistí návrh sítě a instalační, integrační a migrační služby a dodá sadu svých produktů pro správu sítě VitalSuite®.

Nová smlouva navazuje na předchozí kontrakt, na základě něhož oba partneři zprovoznili superrychlou multimediální síť pracující na technologii 3G High-Speed Downlink Packet Access (HSDPA) a IP Multimedia Subsystem (IMS). Infrastruktura dodaná společností Lucent zajišťuje provoz komerčních služeb na technologii 3G UMTS a HSDPA.

„Jsme velice potěšeni možností pokračovat v dosavadní spolupráci se společností Lucent při zavádění této špičkové sítě na Isle of Man,“ prohlásil Mike Loundes, technologický ředitel firmy Manx Telecom. „Byli jsme to my, kdo jako první na světě spustil komerční síť HSDPA, a tímto novým projektem jedné z prvních plně konvergovaných sítí v odvětví pokračujeme v této průkopnické práci.“

V modernizované síti bude operátor moci nabízet podnikům a individuálním zákazníkům služby VoIP, rozmanité služby z oblasti zábavy kombinující hlas, data a obraz a další možnosti, jako jsou „konvergované hlasové služby“, které umožní uživatelům přístup k hlasovým i datovým službám přes WiFi a celulární sítě prostřednictvím jediného telefonu.

„Trvalou snahou naší společnosti je poskytovat zákazníkům nejmodernější a nejkvalitnější služby a spolupráce s Lucentem je jasným vyjádřením tohoto úsilí,“ řekl Chris Hall, generální ředitel společnosti Manx Telecom. „Zmodernizovaná síť nám dovolí nabízet a poskytovat právě takové služby.“ V rámci projektu společnost Lucent vymění současnou infrastrukturu páteřní širokopásmové a GSM sítě operátora a souběžně rozšíří jeho UMTS síť třetí generace. Lucent kromě toho dodá své ethernetové směrovače (vyráběné v nedávno převzaté společnosti Riverstone Networks), které zajistí vysokou spolehlivost a kapacitní přizpůsobitelnost tak, aby byla dosažena požadovaná úroveň kvality nových IP služeb pro uživatele.

„Jedná se o komplexní end-to-end řešení využívající architekturu IMS, které bude umožňovat provoz současných hlasových služeb a současně dovolí zavádění nových vyspělých multimediálních služeb,“ uvedl Andy Williams, prezident společnosti Lucent Technologies Europe.

V rámci uzavřené smlouvy Lucent dodá řadu produktů ze svého IMS portfolia, jako například Session Manager, Feature servery, Communication Manager, kompaktní přepínače, síťové brány a síťové kontroléry, a dále některé klíčové nástroje z portfolia multimediálních síťových řešení MNS, např. přístupovou multimediální platformu, ethernetové směrovače a EDGE multislužbové směrovače Juniper Networks řady M a širokopásmové směrovače řady E.

Pro účely správy a podpory nových služeb v konvergované síti dodá společnost Lucent rovněž software pro řízení výkonu sítě VitalSuite® Network Performance Management, software pro zajištění úrovně kvality integrovaných služeb VitalSuite® Integrated Service Assurance, software pro řízení aktivací služeb VitalSuite® Service Activation Management a software pro správu IP adres VitalSuite® IP Address Management.

Vysokorychlostní síť dodaná společností Lucent, která je nyní v komerčním provozu, umožnila operátorovi Manx Telecom zavést nové mobilní vysokorychlostní datové služby, jako je video streaming v DVD kvalitě, rychlé stahování rozsáhlých souborů (např. hudba) a přístup do soukromých virtuálních sítí pro firmy.

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku