LUCENT TECHNOLOGIES ZAJISTÍ TECHNICKOU PODPORU PŘI ZAVÁDĚNÍ PODNIKOVÝCH ETHERNETOVÝCH SLUŽEB PŘÍŠTÍ GENERACE NIZOZEMSKÉHO OPERÁTORA KPN

[Tisková zpráva] HILVERSUM, Nizozemí – Společnost Lucent Technologies (NYSE: LU) dnes oznámila, že si ji nizozemský operátor KPN vybral pro zajištění dodávek síťového vybavení, softwaru a služeb při zavádění ethernetových služeb pro své podnikové zákazníky v Nizozemí. Podle nově uzavřené smlouvy o prodejním zastoupení v oblasti vybavení u zákazníka (CPE) pro podniková a individuální řešení optického připojení FTTP dodá ethernetové zařízení firma World Wide Packets. Za zavedení a údržbu sítě bude odpovídat divize Lucent Worldwide Services.

Lucent a World Wide Packets podle smlouvy poskytnou společnosti KPN vybavení pro zákaznické prostory (CPE) podporující širokopásmové připojení podniků k nejmodernější přenosové síti KPN na bázi ethernetu, díky čemuž zákazníci získají přístup k široké nabídce podnikových aplikací s přidanou hodnotou.

„Tato výkonnější síť nám dovolí rozšířit a posílit nabídku ethernetových podnikových služeb pro naše zákazníky,“ uvedl Jan van Bekkum, vedoucí marketingu a správy portfolia širokopásmových služeb KPN. „Ceníme si podpory Lucentu i World Wide Packets a těšíme se na další pokračování této přínosné spolupráce.“

„Lucent je potěšen nabídkou společnosti KPN ohledně dodávky služeb s přidanou hodnotou pro její zákazníky,“ prohlásil Huub de Klerk, viceprezident odbytu v regionu Sev. Evropy Lucent Technologies. „Nově navázaná spolupráce s World Wide Packets přinese další soubor cenných nástrojů, které doplní naši současnou nabídku a dále rozšíří naši schopnost uspokojovat poptávku zákazníků po komplexních end-to-end řešeních.“

Podle smlouvy s World Wide Packets bude Lucent prodávat klíčové prvky produktové řady LightningEdge®, které zajišťují konektivitu s optickými ethernetovými sítěmi typu point-to-point. Řešení umožní, aby společnost KPN rozšířila svou nabídku firemních služeb na společnosti všech velikostí, od firem obývajících jediný rozsáhlý objekt až po malé firmy pronajímající se jednu kancelář v kancelářském komplexu.

„Velice si ceníme možnosti spolupracovat s Lucentem při podpoře potřeb průkopnických operátorů jako KPN,“ řekl Chad Whalen, vyšší viceprezident pro globální odbyt a marketing World Wide Packets. „Naše produktová řada LightningEdge nabízí cenově efektivní alternativu, umožňující podnikům využívat bohaté možnosti technologie Carrier Ethernet.“