MagikINFO překonává svého předchůdce PCinfo

[Tisková zpráva] 14. 2. 2011 Nový systém MagikINFO vstupuje na trh SW auditů a software asset managementu. Společnost ADVANteach s.r.o. přináší IT správcům komplexní správu pracovních stanic, řízení softwarových licencí, efektivní HelpDesk, monitoring aktivit a využití IT prostředků. MagikINFO 9.0 je přímým pokračovatelem produktu PCinfo nasazeného na více než 400.000 stanicích v ČR, SR a Polsku.

Co přináší  MagikINFO?

MagikINFO 9.0 přináší v prvé řadě úsporu práce IT administrátorů, protože jim dává veškeré potřebné informace o koncových stanicích, hardwaru, softwaru a čerpaných licencích.

MagikINFO dále umožňuje automaticky provádět řadu činností z každodenní IT praxe, jako jsou hromadné instalace aplikací, distribuce opravných balíčků a upgradů. Administrátor má detailní informace o využití jednotlivých stanic a může tedy lépe plánovat investice do IT. Další součástí je MagikHELPDESK pro efektivní podporu a řešení každodenních požadavků jednotlivých uživatelů.

Unikátní  vlastnosti a technologie – špička v oboru SAM

MagikINFO je vyvíjeno na nejmodernějších technologických platformách Microsoft.NET a Microsoft SQL poskytujících široké možnosti dalšího rozšiřování. Díky tomu překonává svého předchůdce i ostatní konkurenty na trhu software asset managementu (SAM) řadou převratných funkcí a technologií:

• MagikDETECT: Automatizovaná detekce aplikací na PC včetně všech budoucích verzí. Již není nutno pořizovat si za peníze update detekční databáze.
  • MagikLICENSING: Nejefektivnější způsob evidence SW licencí a odhalování nelegálního SW.
  • MagikINSTALL: Hromadné instalace aplikací na jedno kliknutí.
  • MagikNETWORK: Centrum vzdálené správy a údržby síťových stanic.
  • MagikCONTROL: Vzdálené převzetí ovládání libovolného počítače.
  • MagikCHART: Užitečné 2D a 3D manažerské grafy přehledně prezentující získané informace.
  • MagikGRID: Praktická práce s libovolnými informacemi, odesílání informací PDF emailem.
  • MagikREPORTS: Desítky hotových výstupních sestav a grafický návrhář vlastních výstupů.
  • MagikDESIGN: Moderní ovládání podobné nové verzi Office, uživatelské motivy aplikace.

… a mnoho dalších vylepšení a unikátních funkcí, které jinde nenajdete.

Proč  došlo ke změně jména?

Hlavním důvodem bylo, že majitel původní ochran­né známky na podzim roku 2010 jednostranně zastavil veškeré aktivity vůči produktu včetně podpory stávajících zákazníků a nedovolil další využívání tohoto jména. Vývojový tým, technická podpora i obchodní oddělení však nadále pokračují v podpoře tohoto produktu, který je vyvíjen nepřetržitě již 12. rokem, nyní pod novou značkou MagikINFO společnosti ADVANteach s.r.o.