Společnosti Magnalink a Motorola spouští moderní multimediální služby v České republice

18. 9. 2009

[Tisková zpráva] Obyvatelé Hradce Králové budou využívat personalizované multimediální služby a vysokorychlostní širokopásmové připojení k internetu

Praha 17. září 2009 – Společnost Motorola, vedoucí poskytovatel služeb a řešení v oblasti datových přenosů, oznamuje, že společnost Magnalink si vybrala pasivní optickou síť (gigabit passive optical network – GPON) a IPTV set top řešení od divize Home&Networks Mobility (H&NM) společnosti Motorola pro poskytování širokopásmových datových služeb obyvatelům Hradce Králové. Nová GPON Fiber To The Home (FTTH) síť umožní poskytování multimediálních služeb a zároveň zajistí velmi rychlý přístup k internetu a pokročilé IPTV služby, včetně přenosu high definition (HD) programů v nejvyšší kvalitě, jaká je dnes zákazníkům dostupná.

Ve spolupráci se svým dlouholetým partnerem, společností KonekTel, dodala Motorola firmě Magnalink produkty ze svých FTTH a IPTV portfolií, která představují špičku na trhu. Protože Magnalink rozšiřuje své služby na poskytování širokopásmových a multimediálních služeb, může si vybrat z širokého portfolia GPON a set top boxů od Motoroly, které jsou v současné době využívány poskytovateli služeb po celém světě.

„Díky HD obsahu vysoké kvality a mediálním sociálním sítím požadují zákazníci širokopásmové připojení vyšší rychlosti a více individualizovaných video služeb,” vysvětluje Joe Cozzolino, senior viceprezident a generální ředitel, Access Networks Solutions, Motorola Home and Networks Mobility. „Naše GPON řešení umožňují poskytovatelům služeb, jako je Magnalink, aby vstupovali na nové trhy a nabízeli odlišné služby a my jsme nadšení, že můžeme oznámit pokrok ve využívání našich GPON FTTH řešení v Evropě.”

Produkty společnosti Motorola vybrané pro tento projekt zahrnují optický linkový terminál (optical line terminal – OLT) AXS1800, který nabízí vysokou hustotu provozu a škálovatelnost, jež umožní poskytovatelům jako je Magnalink dodávat video, hlas a data ve vysoké kvalitě na malé i velké trhy za přijatelné náklady. Dále pak stolní optický síťový terminál (desktop optical network terminal – ONT) ONT1120, jehož úkolem je poskytovat celou řadu pokročilých služeb na plně optických sítích. Magnalink si dále vybral IPTV set top boxy z VIP1900 série podporující HDTV a funkci digitálního videorekordéru, které zjednodušují poskytování nových personalizovaných zábavních a komunikačních služeb.

„Magnalink si vybral GPON a IPTV technologii od společnosti Motorola jako tu nejvhodnější technologii pro poskytování komplexního portfolia vysokorychlostních datových služeb pro uživatele z řad podniků a obyvatel,” poznamenal Jan Jirka, ředitel společnosti Magnalink. „Vedle těchto služeb Magnalink využije GPON technologii také jako pomoc městu lépe kontrolovat služby spojené s komoditami, jako je elektřina, plyn a voda, lépe řídit dopravu a zvýšit bezpečnost připojením kamerového systému.”

„Společnost KonekTel má s Motorolou dlouhodobý partnerský vztah,” připomněl George Grubr, výkonný ředitel společnosti KonekTel. „Jsme potěšeni, že se můžeme zúčastnit projektu, který bude poskytovat vysokorychlostní data pro internet, IP telefonii a IPTV a zároveň nabídne uživatelům v Hradci Králové jednu z nejvíce kvalitních možností pro širokopásmové a televizní připojení, která je dnes v Evropě dostupná.”

Pro více informací o řešení GPON, prosím, navštivte www.motorola.com/ftth.

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Vitalia.cz: Láska na vozíku: Přitažliví jsme pro tzv. pečovatelky

Láska na vozíku: Přitažliví jsme pro tzv. pečovatelky

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Lupa.cz: Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo