Mapy portálu Centrum.cz dvojnásobně oceněny

25. 6. 2004

Mapy portálu Centrum.cz dvojnásobně oceněny

Praha, 24.6.2004 Inter­netové mapy portálu Centrum.cz, druhého největšího portálu českého internetu, byly hned dvakrát oceněny za kvalitu služby. Kartografickou společností ČR byly oceněny jako Mapa roku 2003. V časopisu Svět počítačů se Mapy.centrum.cz staly vítězem testu plánovačů cest.

Internetové mapy si v posledních letech získávají stále větší oblibu oproti papírovým mapám díky komplexnosti a jednoduchosti užívání. Kartografická společnost ČR pořádá každý rok soutěž Mapa roku. Mapy portálu Centrum.cz obdržely ocenění v kategorii Kartografické aplikace na internetu. Předsedou komise pro soutěž Mapa roku 2003 byl Doc.RNDr.Vít Voženílek, CSc..

Časopis Svět počítačů testoval před letní dovolenkovou sezónou internetové plánovače cest. Hodnotil nejen schopnost nalézt cestu pro pět náhodně vybraných tras, ale i přehlednost, obsluhu a informační hodnotu služby. V takto komplexním testu obdržel plánovač cest na mapách portálu Centrum.cz nejlepší hodnocení a ocenění „Vítěz testu – kvalita“. Na dalších místech se umístili: 2.místo – Mapy.seznam.cz, 3.místo – Mapyonline.cz, 4.místo – Mapy.atlas.cz.

„Dvojnásobné ocenění služby Mapy.centrum.cz je pro naše uživatele zárukou kvality a vysoké hodnoty. Internetové mapy považujeme za jednu z nejpraktičtějších služeb. I proto každý měsíc službu inovujeme a zvyšujeme laťku. V poslední době jsme například přidali možnost hledat čísla popisná v 72 českých městech. Uživatel tak může najít přesnou polohu domu – např. Ječná 9. Tím internetové mapy výrazně zvyšují hodnotu oproti klasickým papírovým mapám,“ komentuje úspěchy Tomáš Prokop, manažer služby Mapy portálu Centrum.cz.

O službě:

Internetové mapy portálu Centrum.cz fungují od února 2003. V současné době se jedná o nejkomplexněji vykreslené mapy na českém internetu – kartografické body od ulic přes vodstva, lesy, hory (včetně detailů výšek a vrstevnic), přírodní lokality, silniční síť (včetně značení typu) a cesty, správní celky, zajímavosti a orientační body (chráněná území, hrady, rozhledny, hájovny, lyžařské vleky apod.), železniční trasy a stanice (nádraží, stanice, zastávky), průmyslové zóny a města, městské části, obce, sídla, samoty.

Plánovač cest s plánováním z bodu A do bodu B. S výpisem itineráře nejrychlejší nebo nejkratší cesty, a to v jednoduché nebo podrobné verzi (s časově a vzdálenostně popsanými odbočkami a směrem jízdy).

Vyhledávání v ulicích nabízí ve 126 městech ČR, z toho v 72 městech funguje hledání v číslech popisných.

Kontakt:

Oldřich Bajer, jednatel Centrum.cz
Mobil: 737 213 503
E-mail:olda.bajer@net­centrum.cz

Centrum.cz (www.centrum.cz) je dynamicky rostoucí internetový portál, který je vůdcem trhu v oblasti poskytovaných služeb a využívání vlastních špičkových technologií. Podle času stráveného na stránkách je jedničkou mezi českými portály.

Centrum.cz nabízí svým uživatelům vše, co mohou na internetu potřebovat, od pokročilého vyhledávání, bezpečného a kvalitního e-mailu, největšího chatu v ČR, možnosti vytváření vlastních webových prezentací až po velké množství aktuálních informací a služeb, jako jsou zpravodajství, finance, reality, auto, zábava, žena, slovníky atd.

Od září 2000 funguje slovenská verze portálu Centrum.sk. Majiteli portálu Centrum.cz jsou Ondřej Tomek a Oldřich Bajer a společnosti Intel Capital a Baring Communications Equity.

Lupa.cz: Levný tarif pro Brno nebude. Radní: je to kartel

Levný tarif pro Brno nebude. Radní: je to kartel

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla