Marks & Spencer vybrala společnosti Symbol a Zebra pro mobilní tisk regálových štítků

[Tisková zpráva] Společnosti Symbol Technologies, Inc., „The Enterprise Mobility Company™“, a Zebra Technologies Corp., přední světový dodavatel zakázkových tiskových řešení pro zlepšení podnikání, dnes oznámily, že byly vybrány společností Marks & Spencer jako partneři pro zavedení mobilního systému vytváření regálových štítků ve 400 prodejnách potravin Marks & Spencer ve Velké Británii.

Marks & Spencer používá mobilní štítkovou techniku pro rychlou a efektivní náhradu špatných nebo poškozených štítků, ale také pro výrobu nových štítků do vitrín jako doplněk ke svému hlavnímu systému pro elektronické vytváření štítků (e-ticketing).

Interní časová a pohybová studie, provedená společností Marks & Spencer, odhalila, že příležitostná výroba štítků pomocí existujícího e-ticketing systému zabrala několik minut. Náhradní a krátkodobě používané štítky mohou být nyní vyrobeny podle potřeby během několika sekund přímo na místě, což nahrazuje časově náročný pětikrokový postup, který zahrnoval identifikaci chyby, její zaznamenání, cestu do kanceláře kvůli vytisknutí nového štítku a cestu zpět do prodejny a výměnu vadného štítku. Společnost Marks & Spencer předpokládá, že nový systém přinese značné úspory času pro zaměstnance prodejny.

„Vybrali jsme mobilní počítače společnosti Symbol pro jejich spolehlivost, robustnost a flexibilitu,“ řekl Peter Caines, projektový manažer odpovědný za nákup výpočetních technologií ve společnosti Marks & Spencer. „Spolu s přenosnými tiskárnami společnosti Zebra nám toto řešení nabídlo mobilní platformu, která zvyšuje produktivitu zaměstnanců, což nám umožňuje věnovat více času službě zákazníkům.“

Společnost Marks & Spencer vybavila zaměstnance ve svých britských prodejnách mobilními počítači PDT8142. Tyto počítače jsou propojeny s přenosnými tiskárnami QL320 od společnosti Zebra Technologies Europe Ltd. Společné mobilní řešení společností Symbol a Zebra pro tisk regálových štítků nahrazuje obvykle používané časově náročné konvenční způsoby aktualizace regálových štítků v prodejně.

Společnost Marks & Spencer používá e-ticketing systém pro vytvoření první sady štítků zboží
v prodejnách. Příruční zařízení Symbol spolu s přenosnými tiskárnami Zebra se používají pro nahrazování chybných nebo ztracených štítků produktů nebo v případech, kdy bylo zboží přemístěno do jiného regálu.

„Příruční mobilní terminály společnosti Symbol proces štítkování ještě více usnadňují, protože chyby jsou napravovány hned po jejich zjištění,“ dodal Caines. „Odpadají časové ztráty při cestě do kanceláře a zpět a minimalizuje to nároky na čas zaměstnanců a interní zdroje.“

Příruční počítač PDT8142 společnosti Symbol je všestranné zařízení, které disponuje funkcemi Pocket PC, doplněnými možností připojení do bezdrátové sítě, která zajišťuje přístup k datům kdykoli a kdekoli je to zapotřebí. Tiskárna QL320 od společnosti Zebra má vlastní IP adresu a je přístupná
a ovladatelná stejně jako jakákoli stacionární tiskárna v síti.

„Společnost Symbol Technologies je hrdá na svoji osmiletou spolupráci se společností
Marks & Spencer a bude i nadále pomáhat zákazníkům, jako je Marks & Spencer, v rozvoji a konkurenčním boji v oboru, kde rozhoduje efektivita a diferenciace,“ řekl Mark Self, viceprezident skupiny pro prodejní řešení společnosti Symbol. „Toto řešení pomůže společnosti Marks & Spencer zlepšit prodejní operace a bude mít také pozitivní dopad na spokojenost zákazníků.“

Rod Rodericks, správní ředitel Zebra Technologies pro region EMEA, říká: „Velmi úzce jsme spolupracovali s týmy společnosti Marks & Spencer, abychom zajistili robustnost systému, včetně získávání zpětných informaci od uživatelů při zkušebním nasazení v obchodech. Zvýšení produktivity zaměstnanců prodejen Marks & Spencer je důležitým výsledkem, zdůrazňujícím rostoucí trend v prodejním sektoru, jakým jsou investice do mobilních řešení pro okamžitý tisk, která minimalizují náklady a zvyšují úroveň služeb zákazníkům.“