Martin Kasa vstupuje do internetového porovnávače cen zboží Srovname.cz

[Tisková zpráva] Praha, 7. září 2010 – Společnost Srovname, s.r.o., provozovatel internetové služby Srovname.cz , která umožňuje porovnání cen zboží různých obchodů na českém internetu, oznámila, že se jejím strategickým investorem stal zakladatel internetového obchodu KASA.cz a v současné době soukromý investor Martin Kasa. Martin Kasa (30) bude od září působit jako strategický investor projektu Srovname.cz. Jeho cílem bude zefektivnění a zhodnocení společnosti, hledání nových obchodních příležitostí a strategických partnerství projektu Srovname.cz. V horizontu jednoho roku je pak cílem pozice v top 3 mezi cenovými srovnávači v České republice.

Srovname.cz je na trhu od roku 2006 a srovnává 50 000 položek zboží z více než tisícovky obchodů na českém internetu. V rámci srovnání cen uvádí Srovname.cz i délku dodací lhůty a certifikáty kvality obchodů. Zaměřuje se především na ceny elektroniky a domácích spotřebičů, ale srovnává i ceny výrobků dalších kategorií, jako jsou sport, zdraví nebo krása. Registrovaným uživatelům nabízí Srovname.cz možnost hlídání ceny vybraného výrobku a automatické upozornění, pokud cena dosáhne určité hranice. Uživatelé můžou hodnotit obchody i zboží a ti, kteří se zaregistrují přispívat do diskusních fór a recenzí zboží.

„Věřím, že v rámci projektu Srovname.cz uplatním svoje bohaté zkušenosti z prostředí e-commerce. I když je nakupování na internetu v ČR každým rokem populárnější, jeho obliba je stále výrazně pod průměrem EU o bezmála 20%. Ještě výraznější rozdíl v popularitě pak panuje právě v segmentu internetových porovnávačů cen a zboží, kde vidím obrovský potenciál,“ říká Martin Kasa, a dodává: “V roce 2009 začalo nákup na internetu u porovnávače cen v průměru 6 % české internetové populace, což sice představuje dvojnásobný nárůst oproti roku 2008, ale například v Německu nebo ve Velké Británii dosáhl tento podíl 50–55%. To je obrovský rozdíl a zároveň velká příležitost pro další růst tohoto segmentu v následujícím období.“

Martin Kasa je zakladatelem internetového obchodu KASA.cz. V roce 1999 (ve svých 19 letech) založil při studiu jeden z prvních internetových obchodů v ČR – KASA.cz, v roce 2003 rozšířil působnost na Slovensko a dále do Polska, Německa a Maďarska. Po deseti letech společnost v březnu 2010 prodal strategickému investorovi a odstoupil z jejího vedení. Martin Kasa je místopředsedou předsednictva Asociace pro elektronickou komerci (APEK). V současné době působí jako soukromý investor v oblasti technologií a vyhledává nové investiční příležitosti pro zhodnocení nabytých zkušeností. Martin Kasa je ženatý, má jednu dceru a ve volném čase se věnuje volejbalu, golfu, technologiím a rodině.

O službě Srovname.cz:
Srovname.cz je internetová služba, která umožňuje rychlé a přehledné porovnání cen různých obchodů na českém internetu. Srovname.cz je na trhu od roku 2006 a začátkem roku 2009 vznikla také slovenská mutace Srovname.sk. Srovnává 50 000 položek zboží z více než tisícovky obchodů na českém internetu. Zaměřuje se především na ceny elektroniky a domácích spotřebičů, ale srovnává i ceny výrobků ostatních kategorií, například sport či zdraví nebo krása. Do srovnání cen zahrnuje pouze prověřené obchody, kterým uděluje vlastní certifikát kvality Srovname.cz Spolehlivý obchod, který zaručuje, že obchod splňuje nejen zákonné podmínky, ale nákup je tu rychlý, bezpečný a bezproblémový. Registrovaným uživatelům nabízí Srovname.cz možnost hlídání ceny vybraného výrobku a automatické upozornění, pokud cena dosáhne určité hranice. Uživatelé můžou hodnotit obchody i zboží a ti, kteří se zaregistrují přispívat do diskusních fór. Také mají možnost si nechat pravidelně zasílat informační newsletter s tipy na výhodné ceny.

Provozovatelem stránek www.srovname.cz je společnost SROVNAME, s.r.o.

Další informace najdete na www.srovname.cz.

DigiZone.cz: Placené VoD a obsah zdarma

Placené VoD a obsah zdarma

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Vitalia.cz: Test na HIV je zdarma i za pět set

Test na HIV je zdarma i za pět set

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče