McAfee a Facebook spolupracují na lepším zabezpečení uživatelů Internetu

[Tisková zpráva] Bezpečnostní řešení společnosti McAfee bude na půl roku zdarma dostupné pro více než 350 milionů uživatelů sítě Facebook

Praha, 14. ledna 2010 – Společnosti McAfee (NYSE: MFE) a Facebook oznámily uzavření významné dohody, která poskytne dodatečnou bezpečnostní ochranu mnoha internetovým uživatelům. Facebook si zvolil společnost McAfee jako svého partnera na základě výběrového řízení s účastí dalších předních dodavatelů zabezpečení IT. McAfee se v rámci spolupráce stane na jeden rok výhradním dodavatelem zabezpečení pro uživatele sítě Facebook. Výzkum ukázal že cca 78% zákazníků nemá aktualizovaný antivir, aktivovaný firewall a antispyware. 48% z nich pak vypršela platnost antivirové ochrany. Společné bezpečnostní řešení bude zahrnovat bezpečnostní software společnosti McAfee, umožní antivirové skenování počítačů uživatelů Facebooku, nabídne jim opravné nástroje a srozumitelné výukové materiály. Uživatelé Facebooku budou moci získat na 6 měsíců zdarma řešení McAfee Internet Security Suite a další půlrok používat tuto službu se speciální slevou. Facebook tento krok dělá pro zvýšení bezpečnosti svých uživatelů a nebude mít z těchto transakcí žádný finanční příjem.

Software McAfee® Internet Security Suite chrání počítač před on-line hrozbami, viry, spywarem, hackery, internetovými podvodníky, zloději identity i dalšími počítačovými zločinci. Jeho součástí je i technologie McAfee SiteAdvisor, která dokáže rozpoznat weby, jejich návštěva představuje bezpečnostní riziko.

Pokud je uživatelský účet v síti Facebook kompromitován, provozovatel nyní nabízí uživateli postup, který pomocí průvodce účet v několika krocích opět zabezpečí. Právě uzavřené partnerství zajistí, že během tohoto postupu bude počítač také vyčištěn od dalšího malwaru pomocí nástrojů společnosti McAfee, přičemž pro uživatele bude vše zdarma.

Obě společnosti věří, že jejich vzájemná spolupráce přinese vyšší bezpečnost Internetu a celosvětově sníží počítačovou kriminalitu.

Společný výukový obsah pro uživatele Facebooku z oblasti on-line bezpečnosti bude k dispozici na webu http://www.fa­cebook.com/se­curity. Společnost McAfee bude také pravidelně aktualizovat svoji sekci na Facebooku (www.facebook­.com/mcafee), na které se nachází obsah zaměřený na ochranu PC i tipy pro rodiče, které by jim měly pomoci zabezpečit internetové aktivity svých dětí.

O společnosti McAfee
Společnost McAfee, Inc. se sídlem v Santa Clara, Kalifornie, je největší specializovanou společností na technologickou bezpečnost. McAfee se neústupně angažuje a řeší největších světové bezpečnostní výzvy. Společnost dodává zákazníkům proaktivní osvědčená řešení a služby, které chrání systémy a sítě po celém světě, poskytuje uživatelům možnost se bezpečně připojovat na Internet, bezpečně prohlížet web či nakupovat na webu. Společnost McAfee, která je podporována vítězným výzkumným týmem, vytváří inovační produkty, které umožňují domácím uživatelům, firmám, veřejnému sektoru a poskytovatelům služeb, být ve shodě s regulacemi, chránit data, předcházet poruchám, identifikovat zranitelnosti a průběžně sledovat a zdokonalovat jejich bezpečnost. http://www.mca­fee.com