Společnost McAfee uvádí novou generaci řešení prevence ztráty dat

[Tisková zpráva] Rostoucí počet incidentů spojených s narušením dat vytváří potřebu snadno nasaditelné technologie DLP

Praha – Společnost McAfee, Inc. (NYSE:MFE) oznámila nejnovější verzi svého řešení prevence ztráty dat. Toto řešení slouží firmám k zabezpečení citlivých obchodních informací i dat, jejichž ochrana podléhá regulačním požadavkům. Technologie DLP (Data Loss Prevention) v sobě zahrnuje prevenci ztráty dat napříč všemi součástmi platformy McAfee® ePolicy Orchestrator®. Výrazně se zvýší i podpora adresářových služeb Microsoft Active Directory. Řešení proti ztrátě dat od společnosti McAfee nabízí komplexní ochranu, ať už se jedná o data na médiích USB nebo kdekoliv v síti, před firewallem i za ním.

Vlastnosti technologie Data Loss Prevention společnosti McAfee:

• Snadné nasazení. Řešení DLP lze implementovat během několika dní, ne za 6 až 9 měsíců, jak tomu bývá u konkurenčních produktů. DLP od společnosti McAfee umožňuje rychle otestovat, zda nastavení vyhovuje politice firmy v oblasti nakládání s daty. Podrobné a intuitivně pochopitelné údaje, které toto řešení poskytuje, umožňují oddělením IT rychle získat přehled o dosud neznámých rizicích a rychle nasadit metody ochrany firemních dat.
  • Správa. Uživatelé mají nyní k dispozici jednoduché prostředky pro správu bezpečnostních incidentů z platformy ePolicy Orchestrator pomocí jediné konzole. Toto centralizované rozhraní podporuje správu, změny konfigurace a reportování, nabízí záznamy o způsobech, jakým byla data používána v minulosti. Správa systému může být podle konkrétních potřeb dále delegována.
  • Integrace. Těsná integrace mezi technologií Data Loss Prevention a dalšími řešení společnosti McAfee pro ochranu dat umožňuje koordinované a automatizované reakce na bezpečnostní hrozby. Systém je také provázán s hlavními technologiemi pro správu práv (rights management), například s technologií DRM společnosti Adobe. Citlivá data lze tímto způsobem chránit i v případě, že opustí prostředí firmy.
  • Proaktivní přístup. Pokročilé způsoby analýzy dat nabízejí zákazníkům hlubší pochopení toho, jak jsou jejich data používána, což umožňuje lépe předvídat možné problémy a odhalit dosud neznámá potenciální rizika.

Přístup společnosti McAfee k technologii DLP je unikátní, protože je založen na integrovaných zařízeních i softwarových agentech. Pomocí platformy ePolicy Orchestrator lze toto řešení nasadit nikoliv v řádu měsíců, ale dnů. Snadné použití systému umožňuje jednoduchou tvorbu bezpečnostních politik i přehled o tom, jak jsou data právě používána. Bezpečnostní politiky je možné ještě před jejich nasazením v produkčním prostředí testovat proti záznamům o historii dat. Tento přístup umožňuje nasazování politik jinak než metodou pokus-omyl, bez nutnosti drahých konzultačních služeb nebo hrozeb falešných poplachů, které mohou způsobit přerušení firemních procesů. Znalost o tom, jak se s daty zacházelo v minulosti, může také urychlit vyšetřování bezpečnostních incidentů a zkrátit potřebný čas až na minuty.

O společnosti McAfee
Společnost McAfee, Inc. se sídlem v Santa Clara, Kalifornie, je největší specializovanou společností na technologickou bezpečnost. McAfee se neústupně angažuje a řeší největších světové bezpečnostní výzvy. Společnost dodává zákazníkům proaktivní osvědčená řešení a služby, které chrání systémy a sítě po celém světě, poskytuje uživatelům možnost se bezpečně připojovat na Internet, bezpečně prohlížet web či nakupovat na webu. Společnost McAfee, která je podporována vítězným výzkumným týmem, vytváří inovační produkty, které umožňují domácím uživatelům, firmám, veřejnému sektoru a poskytovatelům služeb, být ve shodě s regulacemi, chránit data, předcházet poruchám, identifikovat zranitelnosti a průběžně sledovat a zdokonalovat jejich bezpečnost. http://www.mca­fee.com

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv