Zdravotní pojišťovna Média úspěšně zavedla Oracle Health Insurance

[Tisková zpráva] Praha – 30. června 2010 - Společnost Média, založená počátkem roku 2009 jako nová zdravotní pojišťovna v České republice, se rozhodla pro podporu své činnosti využít aplikace společnosti Oracle, protože se jedná o odzkoušené, standardizované a komplexní řešení. Cílem nasazení OHI Back Office v kombinaci s Oracle Financials je zejména podpora procesů spojených s pojistnými událostmi, registracemi, výběrem pojistného a platbami.

Důležitou roli při výběru hrálo také to, že Oracle řešení již prokázalo svou flexibilitu ve spoustě jiných zdravotních pojišťoven, například v Nizozemsku, a že bylo možné funkcionalitu Oracle aplikace lokalizovat pro potřeby českého trhu. Hlavně se jednalo o podporu českého systému výměny údajů, například v případě pojistných plnění či v rámci centrální evidence členů. Systém nasazovali odborníci české pobočky Oracle Czech ve spolupráci s Oracle Western Europe Health Instance unit.

Média je rychle se rozvíjející nová firma na českém trhu, která se chce odlišit od konkurence nabídkou transparentnosti a poskytovat svým zákazníkům vnitřní pohled na zdravotní péči prostřednictvím internetové aplikace OHI Self Service. Nastavením kontrolních pravidel v aplikacích Oracle může společnost Média při nízkých provozních nákladech automaticky spravovat a platit pojistné události s minimální úrovní ručního zásahu. Flexibilita aplikace Oracle také Médii umožňuje rychle reagovat na budoucí reformy v české legislativě. Až k nim dojde, získá společnost díky aplikaci Oracle značný náskok před konkurencí, protože bude schopna rychle vytvořit nové produkty zdravotního pojištění s rozličnými výhodami.

„Vzhledem k očekávaným změnám ve zdravotním pojištění v České republice jsme hledali řešení, které nám umožní od samého začátku rychle reagovat na nové požadavky komerčního pojištění. Také jsme chtěli produkt, který je moderní a nabízí nám silné partnerství,“ prohlásil Emil Buřič, místopředseda správní rady ve společnosti Média.

„OHI aplikace prokázaly, že se téměř 100% hodí pro český trh a pojišťovnu Média, což ukazuje jejich flexibilitu k podpoře různých zákonů a předpisů. Naše úsilí o rozvoj bylo spojené s českými normami výměny údajů,“ uvedl Michiel Walsteijn, ředitel Oracle Health Insurance. „Společnost Média má nyní dobrou pozici pro nadcházející regulační změny a přípravu budoucích benefitů, které chce nabídnout svým členům. V kombinaci s Oracle Financials jsme vytvořili velmi přesvědčivé tuzemské řešení,“ dodal.

O společnosti Oracle
Společnost Oracle (NASDAQ: ORCL) celosvětově dodává nejucelenější, nejotevřenější a nejlépe integrovaný podnikový software a hardwarové systémy. Další informace o společnosti Oracle najdete na www.oracle.com.

O Zdravotní pojišťovně Média
Zdravotní pojišťovna Média je nejmladší zdravotní pojišťovna a na českém trhu působí od počátku roku 2009. Jejím cílem je vytvořit moderní pojišťovnu, kde stojí klient vždy na prvním místě. Více na www.mediazp.cz.

Vitalia.cz: Test na HIV je zdarma i za pět set

Test na HIV je zdarma i za pět set

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

DigiZone.cz: Placené VoD a obsah zdarma

Placené VoD a obsah zdarma

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Vitalia.cz: 9 největších mýtů o mase

9 největších mýtů o mase

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)