Méně vody, větší zisk: Xerox představuje nový inkoustový produkční systém

9. 3. 2011

[Tisková zpráva] Praha, 2. března 2011 – Méně je někdy více. Společnost Xerox využívá svoji technologii tuhého inkoustu a představuje první vysokorychlostní bezvodý inkoustový systém na světě, který umožňuje tisk v živých barvách na velmi levných papírech. Je ideální pro poskytovatele tisku, kteří chtějí realizovat úlohy ve vysokých objemech společně s velkou přidanou hodnotou.

„Inkoustový produkční systém Xerox odstraňuje překážky – vysokých nákladů, nízké kvality a spolehlivosti – které bránily produkci vysokých objemů individualizo­vaných tiskových úloh,“ řekl Eric Armour, prezident divize Xerox Graphic Communications Business Group. „Poskytovatelé tisku mohou nyní přesunout svoji pozornost z produkčního procesu na prodej aplikací, které jsou pro podnikání klíčové.“

Na zkušenostech vlastní technologie tuhého inkoustu vyvinul Xerox patentovaný, granulovaný, pryskyřičný pre­parát inkoustu určený pro oblast vysokorychlostního produkčního tisku. Hlavním přínosem je odstranění vody z procesu, takže lze tisknout zářivé  a stálé barvy na levné ofsetové pa­píry. Výsledkem je plochý obraz výstupu bez prosakujícího inkoustu.

Produkce tisku je rychlá a spolehlivá a současně šetří peníze na pracovní síly a odpad. Protože úlohy jsou tištěné na vyžádání, není nutné skladovat předtištěné materiály. Navíc složení inkoustu umožňuje konvenční recyklaci papíru, což může být s jinými inkousty obtížné.

Inkoustový  produkční systém Xerox může vytvořit téměř 2 200 stánek nebo 152 metrů za minutu a umožňuje pracovat s nejlukrativ­nějšími úlohami na 100miliardovém globálním trhu digitálního tisku1, jako jsou promoční materiály, personalizovaný direkt marketingpublikace.

Mezi další výhody inkoustového produkčního systému Xerox patří:

• Tisk na nízkogramážové neupravené materiály, umožňuje snížení nákladů na papír a poštovní poplatky; kdy levnější ofsetový papír je dnes stále mnohem dostupnější.
  • Inteligentní systém průběžně sleduje každou vytištěnou stránku a automaticky se nastavuje, pokud inkoustová tryska nepracuje správně. Tím je systém déle v provozu bez odstávky čištění a vyžaduje méně zásahů operátora pro řízení výkonnosti.
  • Tiskový server lze škálovat pro komplexní úlohy, ať už jde o tisk jednoduchých statických stránek nebo vysoce personalizovaných materiálů se obrázky.
  • Partnerství Xeroxu s předními společnostmi pro workflow a dokončování znamená, že zařízení lze rychle začlenit do rozličné škály tiskových prostředí, jako jsou komerční tiskárny, servisní kanceláře nebo vnitropodniko­vý tisk.
  • Přístup k nástrojům pro rozvoj podnikání a službám Lean Document Production Services společnosti Xerox zvyšují ziskovost podnikání.
  • Recyklace stránek vytištěných na tomto zařízení je snazší než stránek ze systémů založených na vodou ředěných inkoustech. Důkazem toho je i nejvyšší hodnocení v odstraňování inkoustu od společnosti INGEDE.

První testova­cí zákazník vytvořil ziskové zakázky v řádu týdnů po instalaci, další umístění u zákazníků se plánuje na druhou polovinu letošního roku.

Při vývoji výrobku bylo použito více než 2 000 patentů a výsledkem je robustní tisková hlava, která přesně kontroluje každý bod; inteligentní skener, jež sleduje miliardy inkoustových kapek za sekundu, aby dopadly přesně tam, kam mají; a produkční inkousty, které neprosakují skrz papír.

Inkoustový pro­dukční  systém Xerox byl vystavený na Hunkeler Innovationdays 2011 ve švýcarském Lucernu.

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Lupa.cz: Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Lupa.cz: Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně