Společnosti MIBCON a Sabris získali jako první v ČR certifikaci SAP Active Quality Management

[Tisková zpráva] Společnost SAP spustila nový globální akreditační program pro resellery s přidanou hodnotou (VAR). Akreditace je otevřena pro SAP VAR partnery, kteří se rozhodnou postupovat podle doporučení SAP Active Quality Managementu (AQM) při prodeji a implementaci SAP řešení. Certifikát o úspěšném zavedení programu zatím získalo v regionu EMEA něco málo přes 10 partnerů, a to na základě aktivního dodržování podmínek programu v uplynulých 8 měsících. Mezi ně patří také dvě společnosti z České republiky, MIBCON a.s. a Sabris, s.r.o. V rámci tohoto programu, obě společnosti, mimo jiné, sestavily a naplňují roční plán zvyšování kvality a minimálně jednou za čtvrtletí diskutují se SAP plány kvality a postup eliminace případných rizik na individuálních implementačních projektech svých klientů.

Řízení rizik a kvality nabývá stále více a více na důležitosti, vzhledem k neustále rostoucí složitosti implementačních projektů informačních systémů. Akreditací v SAP AQM programu a dodržováním jeho podmínek vytváří SAP VAR partner lepší předpoklady pro dodávku úspěšných implementačních projektů. Je lépe schopen pomoci svým zákazníkům vyhnout se potenciálním eskalacím a kritickým situacím a zároveň udržet přiměřenou profitabilitu. Díky vzájemné spolupráci se SAP při včasném odhalovaní a eliminaci případných rizik významně vzrůstá šance, že projekt bude dodán zákazníkovi dle specifikace, v rámci rozpočtu, včas a k jeho spokojenosti. Oba akreditovaní partneři z ČR se ztotožňují se základními principy kvality, které SAP považuje za klíčové pro úspěšnou implementaci softwarových řešení. Akreditace v programu také pomáhá partnerům zvýšit úspěšnost při získávání nových zakázek a prosazování se na trhu.

„Certifikace SAP AQM není pouze oceněním úsilí celého našeho týmu, ale především společnost MIBCON zavazuje dodávat svým obchodním partnerům kvalitní řešení a služby s vysokou přidanou hodnotou,“ řekl Jan Holík, ředitel společnosti MIBCON a.s.

“Nasazení informačního systému SAP je vždy zásadním a náročným projektem, jehož úspěch je vždy závislý na spolupráci obou zúčastněných stran. Správné pochopení a porozumění současné i budoucí strategie každého zákazníka je hlavním aspektem pro naplnění jeho očekávání. Dodržováním principů kvality společnosti SAP jsme schopni výrazně tento proces podpořit. Získaný certifikát kvality jen potvrzuje, že naše společnost považuje za velmi důležité využití všech nástrojů, které nám, i našim zákazníkům umožní další zefektivnění IT projektů,“ doplnil Vladimír Sýkora, generální ředitel společnosti Sabris

Základními prvky programu AQM jsou předem připravený roční plán kvality a pravidelné společné čtvrtletní kontroly dodržování kvality. Partneři zapojení do programu jsou povinni předložit plán a prezentovat, jak hodlají během roku zlepšit kvalitu procesů ve své společnosti. Čtvrtletní kontrola pak umožňuje v otevřené diskuzi se SAP identifikovat a sledovat hlavní rizika jednotlivých implementačních projektů a provádět společnou prevenci potenciálních problémů.

„SAP se neustále snaží podporovat své klienty, mimo jiné i tím, že jim doporučuje praxí ověřené zásady a postupy vedoucí k úspěšným implementacím integrovaných softwarových řešení. Mezi ně patří deset SAP principů kvality, na jejichž základě je postaven i akreditační program SAP AQM,“ řekl Jiří Synáček, ředitel pro kvalitu SAP CEE a dodal: „Nový globální akreditační program nám umožňuje spolupracovat s partnery, jako jsou MIBCON nebo Sabris, při přenosu takových doporučení na implementační projekty zákazníků, kteří si zvolili naše softwarová řešení, ale do jejichž implementací nejsme přímo zapojeni. Takto jsme schopni našim zákazníkům zprostředkovat potřebné informace pro lepší rozhodování o realizaci jejich informačních systémů a pomoci jim co nejdříve dosáhnout návratnosti vložených investic a využití plného potenciálu námi dodávaných řešení.“

O společnosti SAP
SAP je největším světovým poskytovatel aplikačního softwaru pro podniky a organizace všech velikostí. Subjektům působícím ve více než 25 oborech umožňují řešení SAP být nejlépe řízenými organizacemi svého druhu. Společnost SAP má více než 95 tisíc zákazníků ve 120 zemích a její akcie jsou obchodovány na několika světových burzách – včetně Frankfurt Stock Exchange a NYSE – pod kódovým označením „SAP“. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala téměř 900 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy.

Portfolio SAP BusinessObjects mění způsob fungování organizací prostřednictvím propojení lidí, informací a podnikání. Díky otevřeným řešením, která pracují v heterogenních prostředích a v oblastech jako jsou „business inteligence“, řízení informací, řízení výkonnosti firem a kontrola, řízení rizik a dodržování standardů, umožňuje portfolio SAP BusinessObjects organizacím každodenně uskutečňovat jejich vytýčené strategie.

Více informací najdete na www.sap.com.

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Měšec.cz: Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče