Společnost MICOS, spol. s r.o. zahájila prodej SI3000 MSAN a koncových účastnických zařízení pro domácí použití od společnosti Iskratel určených pro přístupové sítě FTTx.

30. 7. 2010

[Tisková zpráva] Prostějov, 28. července 2010 --- Společnost MICOS, spol. s r.o. – Divize TELCOM, přední český výrobce pasivních prvků pro optické a metalické telekomunikační sítě a informační sítě, datové skříně, výrobky EMC a univerzální rozvodné sloupky (výrobní řada Universal Colonnade) zahájila prodej SI3000 MSAN a koncových účastnických zařízení pro domácí použití od společnosti Iskratel určených pro optické přístupové sítě.

Společnosti MICOS spol. s r.o. a Iskratel, d.o.o. se dohodly na vzájemné spolupráci v oblasti sítí FTTx. MICOS bude prodávat aktivní prvky pro optické přístupové sítě, konkrétně výrobní řady Iskratel IS3000 Multi-Service Access Node a koncová zařízení Innbox.

Moderní komunikační prostředí vyžaduje neustálé zlepšování a upgrade síťové infrastruktury. Iskratel SI3000 Multi-Service Access Node je odpovědí na masové nasazení přístupových sítí FTTx, neustále se zvyšující požadavky na kvalitu dodávaných služeb, nové obchodní modely používané operátory a potřebu vyšších kapacit optických přístupových sítí.

SI3000 MSAN je v současnosti jednou z předních a nejrozšířenějších platforem MSAP na nově vznikajících trzích. Během posledních pěti let překročil počet portů SI3000 MSAN používaných na mezinárodních trzích 2 miliony.

Nová verze zařízení SI3000 MSAN “Lumia”, high-endového přístupového a agregačního uzlu, umožňuje použití architektury ISA™, která nabízí centralizovaný provisioning účastníků a podporuje vysokou škálovatelnost a zajištění kvality. V důsledku vyšší inteligence přístupové sítě nemusí být páteřní síť tak komplexní. Moderní design SI3000 MSAN zajišťuje nadčasovou investici do přístupu k síti a operátorovi zpřístupňuje tu nejmodernější technologii.

„Současné trendy v oblasti zajištění přístupu k sítím vyžadují snížení celkových nákladů na provoz sítí FTTH/FTTx, lepší zabezpečení sítí, zajištění kvality služeb a výkonný self-provisioning zákazníků. SI3000 MSAN je odpovědí na tyto požadavky. Vybudovat segment přístupové sítě s použitím zařízení SI3000 MSAN znamená připravit přístup pro ty nejnáročnější nabídky z oblasti širokopásmových služeb, nikoli však na úkor kvality služeb poskytovaných stávajícím účastníkům. Věříme, že zařízení SI3000 MSAN a výrobní řada Innbox od společnosti Iskratel, určených pro domácí použití, poskytne operátorům a poskytovatelům služeb vysokou kvalitu, spolehlivost a výkon”, řekl Leoš Kalandra, ředitel Divize TELCOM společnosti MICOS.

„Naše partnerství se společností MICOS, spol. s. r. o. vychází ze strategického rozhodnutí posílit naše působení na telekomunikačních trzích ve střední Evropě. Pevně věříme v potenciál naší spolupráce se společností MICOS, která je zavedenou firmou na prosperujících trzích v České republice a na Slovensku. Komplexní řešení sestávající z komponentů značky MICOS pro telekomunikační sítě doplněné aktivními prvky od společnosti Iskratel představuje pro poskytovatele sítí a služeb novou užitnou hodnotu”, řekl Boštjan Žerovnik, výkonný ředitel oddělení Nepřímých prodejů společnosti Iskratel d.o.o.

O společnosti MICOS, spol. s r. o.
Společnost MICOS je původní českou firmou, která byla založena již v květnu roku 1990 jako dodavatel výpočetní a telekomunikační techniky a poskytovatel softwarových služeb. Společnost velmi rychle vyrostla do kategorie středních podniků s divizionální organizační strukturou a s uplatňováním přesného ekonomického řízení. V průběhu let se z mnoha provozovaných oborů činnosti profilovala následující čtveřice samostatných divizí:

• Divize TELCOM – vývoj a výroba prvků pro telekomunikač­ní sítě
  • Divize Office System – obchod s kancelářskými potřebami a telekomunikační technikou
  • Divize ITS – řešení, dodávky a servisní činnost v oblasti informačních technologií
  • Divize DANET – dodávky a montáže elektronických komunikačních systémů

Sídlo firmy se nachází v centru města Prostějov, v příslušné průmyslové zóně se také nachází nově vybudované Technologické centrum ICT MICOS, kanceláře společnosti jsou také v Praze a Brně. Společnost zaměstnává 250 lidí. MICOS je držitelem certifikátů ISO 9001:2001, ISO 14001 a ISO 18001. Další informace naleznete na stránkách www.micos.cz.

O divizi TELCOM
Divize TELCOM reprezentuje vývojovou a výrobní část společnosti MICOS spol. s r.o. Divize se orientuje na vývoj, výrobu a prodej řešení pro telekomunikační sítě. V produktovém portfoliu se nachází ucelená řada rozvaděčů jak pro metalické tak i optické telekomunikační sítě. Mimo rozvaděče se divize specializuje také na vývoj a výrobu datových skříní a to pro vnitřní i venkovní prostředí. Divize nabízí také ucelený sortiment služeb v oblasti EMC – od konzultací až po technickou realizaci. Vlastní vývojové centrum umožňuje divizi TELCOM přizpůsobit standardní sortiment produktů přesně potřebám zákazníka nebo pro ně vyvinout zcela nové řešení. Díky inovátorskému přístupu k řešení našly výrobky divize TELCOM uplatnění v celé řadě telekomunikačních sítí nejen na území ČR. Další informace naleznete na stránkách www.micos.cz/tel­com.

O společnosti Iskratel d.o.o.
Iskratel je vedoucí vývojářskou společností adaptabilních a vysoce integrovaných řešení v oblasti telekomunikací pro rychle rostoucí konvergentní sítě. Vysoká kvalita jejích nejmodernějších hi-tech síťových prvků a konfigurací infrastruktury z ní činí jednoho z klíčových inovátorů v oblasti takových technologií. Díky integrací jejích zkušeností, know-how, kreativity a inovací splňuje Iskratel požadavky na stávající síťovou podporu a vyvíjí konvergentní IP-architektury, které lze přizpůsobit konkrétním regionálním potřebám a preferencím účastníků.

Sídlo společnosti Iskratel se nachází ve Slovinsku. Společnost Iskratel je na trhu více než 60 let a má kolem 1200 zaměstnanců, z nichž asi 300 pracuje v přidružených společnostech ve 20 zemích po celém světě. Další informace o společnosti a jejích integrovaných telekomunikačních řešeních pro konvergentní IP sítě, pevné telefonní linky, mobilní telefonii a jednoúčelové sítě a správu sítí naleznete na stránkách www.iskratel.com.

Lupa.cz: Levný tarif pro Brno nebude. Radní: je to kartel

Levný tarif pro Brno nebude. Radní: je to kartel

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky