Společnost Microsoft představila novou funkci „à la Skype“ pro nadnárodní firmy

[Tisková zpráva] Softwarová společnost vydala certifikát telekomunikační platformě Interoute Next-Generation pro zajišťování komunikace mezi počítači, telefony a mobilními zařízeními

16. června 2009 – Společnost Microsoft vystavila certifikát společnosti Interoute jako prvnímu evropskému poskytovateli protokolu SIP (Session Initiation Protocol) pro Microsoft Office. Díky tomu získají firemní uživatelé možnost přímo konkurovat službám poskytovaným společností Skype. Firmy, které chtějí využívat VoIP v profesionální kvalitě, mohou nyní využívat Interoute One k bezplatným telefonickým hovorům mezi počítači a výrazně levnějším hovorům mezi jinými komunikačními zařízeními. Díky této službě se rovněž firmy vyhnou mezinárodním roamingovým poplatkům, čímž se jim otevírá cesta k mezinárodní komunikaci za zlomek běžné ceny.

Manažerka výzkumu European Telecoms Group (IDC) Angela Salmeronová říká: „Řešení SIP Trunking od společnosti Interoute je jedinečné svou schopností propojit uživatele OCS s PSTN. Od ostatních VoIP řešení na trhu se odlišuje zejména svou flexibilitou. Firmy, které hledají bezpečný a cenově efektivní způsob jak přejít na VoIP, by se měly zaměřit na Interoute One jako na jedno z nejlepších hlasových řešení, která jsou dnes k dispozici.“

Propojením serveru Microsoft Office Communicator Server R2 s celoevropskou sítí Interoute prostřednictvím SIP Trunking mají firmy možnost přejít přímo na sjednocenou komunikaci a VoIP prostřednictvím Interoute One. Nemusí se zbavovat dříve zavedených platforem typu PBX nebo realizovat nákladné změny. Společnost Interoute již před třemi lety nabídla na evropském trhu řešení, které je srovnatelné se Skype, nicméně je neprovázejí problémy pro Skype typické. Společnost Interoute rovněž nabídla integraci s balíkem Microsoft Unified Communications, kdy je v rámci VoIP začleněno do serverů Microsoft Live a Office Communications (LCS a OCS). V současné době nabízí Interoute službu Direct Dial ve 47 zemích světa. Celoevropská síť Interoute je dnes vytížena 500 miliony VoIP minut poskytovaných velkoobchodním prodejcům a firmám.

Victor Schmedding, vedoucí divize komunikací ve společnosti Microsoft, říká: „Kombinace Interoute One a serveru Microsoft Office Communications Server 2007 Release 2 je skvělým a novým způsobem jak používat OCS jako externí telefonické řešení se širokou škálou funkcí. Interoute firemní komunikaci výrazně obohacuje a umožňuje firmám dosáhnout lepšího propojení lidí, informací a obchodních procesů.“

Certifikace Interoute One ze strany Microsoftu znamená, že zákazníci Interoute mohou profitovat z plné podpory Microsoft OCS R2. To představuje značnou konkurenční výhodu, neboť firmy provozující SIP Trunking bez certifikace nemají přístup k podpoře od Microsoftu. Interoute je rovněž jediným certifikovaným operátorem na světě, který nabízí bezplatné odchozí volání OCS zákazníkům na www.interoute­one.com.

Gareth Williams, generální ředitel společnosti Interoute, říká: „Certifikace Interoute One ze strany společnosti Microsoft je nejlepším důkazem o tom, že Interoute One může firmám nabídnout službu typu Skype. Tímto krokem Microsoft výrazně otevřel firmám cestu k vyspělým telefonickým systémům za zlomek ceny tradičních systémů.“

O společnosti Interoute
Interoute je majitelem a provozovatelem nejvyspělejší hlasové a datové sítě v Evropě, jejíž délka přesahuje 57 000 km optických vláken a 59 datových center. Tato síť příští generace poskytuje celé spektrum služeb, kterých využívá přes 13 000 zákazníků z nejrůznějších odvětví od finančnictví až po maloobchod. Stejně tak jsou jejími zákazníky všichni přední evropští operátoři v Evropě, Severní Americe, východní a jižní Asii, ale též vládní úřady, univerzity a výzkumné instituce. Pro ně všechny je Interoute ideálním partnerem pro hostování obsahu, velkoobchodní zajištění přenosových služeb, firemního přístupu a vývoj nových služeb. Společnost disponuje zavedenou infrastrukturou v Evropě, Severní Americe i v Dubaji. Kromě toho provozuje v hlavních evropských obchodních centrech městské sítě s vysokou hustotou provozu. Každý den protečou jejími datovými centry elektronické transakce v hodnotě přesahující miliardu eur, což ze společnosti Interoute dělá klíčovou součást evropského digitálního dodavatelského řetězce. Více informací naleznete na: www.interoute.com

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

DigiZone.cz: Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

DigiZone.cz: Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vedení ČRo: personální změny od ledna

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory