Microsoft celosvětově uvedl na trh Microsoft Office 2010 a SharePoint 2010

12. 5. 2010

[Tisková zpráva] Uživatelé z řad firem se mohou těšit na výrazné zvýšení produktivity

Praha, 12. května 2010 – Microsoft dnes celosvětově představil Microsoft Office 2010 a Microsoft SharePoint 2010. Společně s těmito produkty byly uvedeny na trh Microsoft Visio 2010 a Microsoft Project 2010. Uživatelům z řad firemních zákazníků přinášejí všechny nové aplikace znatelné zvýšení produktivity a růst návratnosti investic do informačních technologií.

„Microsoft Office 2010 a Microsoft SharePoint 2010 umožňují lidem spolupracovat v jakoukoliv dobu s využitím osobního počítače, mobilního telefonu nebo jakéhokoliv zařízení s internetovým prohlížečem. Vedle toho šetří náklady a společnosti se díky této inovaci mohou více orientovat na svůj rozvoj a růst,“ říká Aleš Růžička, manažer divize Information Worker, Microsoft.

Výsledky nezávislé studie společnosti Forrester ze začátku května 2010 potvrzují přínosy nasazení těchto nových programů pro všechny společnosti. Kromě růstu produktivity práce zaměstnanců poskytují nové programy úsporu nákladů na správu informačních technologií a zlepšují komunikaci uvnitř firmy i navenek. Společnost Forrester odhaduje, že nové verze programů mohou zájemcům z řad společností přinést více než 300% návratnost investic po třech letech od nasazení a v průměru úsporu času více než dvou pracovních týdnů za rok.

Uživatelé kancelářské sady Microsoft Office 2010 ocení především tyto funkce a aplikace:

• Microsoft Office Web Apps. Tato hostovaná sada umožní práci s dokumenty prostřednictvím internetového prohlížeče. Office Web Apps jsou od této chvíle dostupné všem uživatelům multilicencí a uživatelům serveru SharePoint Server nebo služby SharePoint Online.
  • Office Mobile 2010. Aplikace kancelářské sady Microsoft Office 2010 mohou být používány i na cestách. Uživatelé mohou pracovat s dokumenty spuštěnými v počítačích nebo prostřednictvím sady Office Mobile v mobilním telefonu.
  • Microsoft Outlook Social Connector. Doplňky Outlook Social Connector pro sociální sítě (LinkedIn, Facebook, MySpace atd.) do Outlooku zaručují rychlejší komunikaci s přáteli a známými, zobrazení historie komunikace a jednodušší udržování kontaktů. To vše bez nutnosti přepínání aplikací a změny zažitých návyků.
  • OneNote ve všech sadách Office. Digitální poznámkový blok OneNote uloží výřezy obrazovky, zkopírované články z webu, vlastní poznámky, video i audio záznamy. K poznámkám lze uložit i související soubory.
  • Současná práce na jednom dokumentu a sdílení dokumentů. Aplikace Microsoft Word, Microsoft Office PowerPoint a Microsoft OneNote umožňují současnou práci několika uživatelů na jednom dokumentu uloženém ve webovém úložišti SkyDrive služby Windows Live nebo SharePoint. Dokumenty lze uložit jedním kliknutím do webového úložiště, odkud je snadné je s kýmkoliv sdílet.
  • Nové možnosti grafického vyjadřování. Kancelářská sada přináší nové textové efekty, nové grafické efekty, nové diagramy SmartArt, editace fotografií a videa. Aplikace PowerPoint pak umožňuje nové animace a přechody mezi snímky prezentace. Minigrafy v Excelu zobrazují trend v rámci jedné buňky.
  • Snazší zvládání přívalu e-mailů. Aplikace Outlook v takzvaném konverzačním zobrazení obsahu poštovních složek shrne stovky e-mailů do několika konverzací podle záhlaví zpráv.

Platforma SharePoint 2010 nabízí tyto funkce:

• Flexibilní možnosti nasazení. SharePoint 2010 lze také využívat prostřednictvím služeb cloud computingu v rámci služeb Microsoft Online.
  • Pružné rozhodování. Platforma SharePoint se rychle přizpůsobí podle měnících se potřeb uživatelů aplikací a řešení.
  • Propojení s Visual Studio 2010. Vývojáři ocení snadné modelování, testování a ladění řešení na platformě SharePoint 2010. Platforma rovněž podporuje Open XML formát, Silverlight, REST a LINQ.

Více informací o nových produktech společnosti Microsoft naleznete na adresách: http://www.mi­crosoft.com/cze/sha­repoint/2010/de­fault.aspx a http://www.mi­crosoft.com/cze/of­fice/udalost2010/

O společnosti Microsoft
Společnost Microsoft (nasdaq „MSFT“) byla založena v roce 1975 a je světovým lídrem v poskytování softwaru, služeb a řešení, které pomáhají lidem a firmám po celém světě plně realizovat jejich potenciál.

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

DigiZone.cz: ČT láká na jarní programové tipy

ČT láká na jarní programové tipy

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo