Microsoft dnes startuje prodej pohybového senzoru Kinect pro Xbox 360 a online hraní s Xbox Live

[Tisková zpráva] Praha, 10. listopadu 2010 – Společnost Microsoft dnes v České republice zahájila prodej revoluční pohybové technologie Kinect pro Xbox 360. Od dnešního dne tak uživatelé mohou ovládat hry bez jakéhokoli ovladače, plně si vystačí s pohyby a gesty vlastního těla. Společně s pohybovým senzorem Kinect bude před Vánocemi k dispozici 17 žánrově různorodých her.

Fanoušci se mohou těšit na sportovní tituly v čele s Kinect Sports, taneční kreace v Dance Central nebo interaktivní safari s roztomilými lvy a tygry v Kinectimals. Milovníci adrenalinu mohou poměřit síly v akčních závodech Kinect Joy Ride. Fitness titul Your Shape: Fitness Evolved pomůže uživatelům vytvořit individuální cvičební plán a provede hráče nejrůznějšími cviky pro zlepšení fyzické kondice.

Pohybový senzor Kinect je naprosto revoluční zařízení, které zcela mění způsob, jakým se lidé baví. Nepotřebují už žádné ovladače. Stávají se jimi totiž sami uživatelé díky pohybům svého těla,“ říká Chris Lewis, viceprezident divize interaktivní zábavy společnosti Microsoft. „Očekáváme, že do konce letošního roku prodáme v Evropě více než 2 miliony senzorů Kinect. Celosvětově plánujeme dodat do obývacích pokojů našich zákazníků 5 milionů zařízení,“ dodává.

Zákazníci v České republice mohou od dnešního dne zakoupit i zlaté členství online služby Xbox Live. Jejím prostřednictvím mohou poměřit síly v akčních hrách s více než 25 miliony uživatelů služby po celém světě. Díky aplikaci Video Kinect mohou využívat videohovory. Xbox Live také podporuje přímou komunikaci mezi Xboxem 360 a uživateli Windows Live Messenger 2011 na PC.

Pohybový senzor Kinect je standardně dodáván v balení se souborem her Kinect Adventures za doporučenou cenu 3 990 Kč. Společné balení senzoru Kinect a konzole Xbox 360 4 GB vyjde na 7 990 Kč. Zlaté roční členství ve službě Xbox Live je dodáváno za doporučenou cenu 1 599 Kč. K dispozici je i čtvrtletní varianta za 499 Kč. Kinect je kompatibilní se všemi předchozími verzemi Xbox 360.

Více informací  naleznete na www.xbox.cz nebo www.facebook.com/xbox­.cz

– Konec –

O konzoli Xbox 360

Xbox 360 je nejvýkonnější videoherní a zábavní systém, přinášející nejlepší hry a jedinečný zážitek v oblasti digitální zábavy, která hráče naprosto pohltí. Konzole slouží jako multimediální centrum domácí zábavy, které kromě hraní nabízí například přehrávání filmů, poslech hudby či prohlížení fotografií. V současné době je na konzoli Xbox 360 dostupných více než 400 her ve vysokém rozlišení a samotná konzole je dostupná téměř ve 36 zemích. Více informací můžete najít na www.xbox.cz.

O pohybovém senzoru Kinect

Kinect pro Xbox 360 přináší  zábavné hry ve zcela nové podobě bez nutnosti fyzických ovladačů. Pohybový senzor Kinect rozpozná každou osobu v domácnosti a reaguje na gesta rukou nebo hlasové povely. Kinect je plně kompatibilní se všemi konzolemi Xbox 360 (pro správný chod vyžaduje 175 MB paměti). Více informací o pohybovém senzoru Kinect pro Xbox 360 naleznete na www.xbox.com/cs-cz/kinect.

O službě Xbox Live

Služba Xbox Live je největší herní a multimediální síť sdružující více než 23 milionů hráčů ve 26 zemích po celém světě. Vedle podpory hry více hráčů v  nejlepších hrách nabízí i rozsáhlou knihovnu audia a videa na vyžádání. Prémiové členství Xbox Live Gold poskytuje hráčům unikátní výhody a přístup k nejpopulárnějšímu obsahu a službám. Více informací o Xbox Live naleznete na www.xbox.cz/live.

O společnosti Microsoft

Společnost Microsoft (NASDAQ „MSFT“) byla založena v roce 1975 a je světovým lídrem v poskytování softwaru, služeb a řešení, které pomáhají lidem a firmám po celém světě plně realizovat jejich potenciál.