Microsoft jmenoval generálního ředitele české pobočky

11. 10. 2007

[Tisková zpráva] Českou pobočku Microsoftu bude řídit žena. Do funkce byla jmenována Jane Gilson.

Praha, Česká republika – 11. října 2007  – Společnost Microsoft dnes oznámila jmenování generální ředitelky české pobočky.

S okamžitou platností se jí stala Jane Gilson, která od března tohoto roku zastávala v české pobočce společnosti pozici obchodní a marketingové ředitelky, a od července 2007 také pozici výkonné generální ředitelky. Jane Gilson je odpovědná přímo Vahému Torossianovi, viceprezidentovi společnosti Microsoft pro Evropu, Střední východ a Afriku.

Jane Gilson bude jako generální ředitelka dohlížet na všechny obchodní aktivity a programy provozované firmou Microsoft v České republice. V nejbližší době se jedná především o uvedení internetových služeb a aplikací Windows Live, nového serverového operačního systému Windows Server 2008 a řešení pro řízení zákaznických vztahů Microsoft Dynamics CRM 4.0.

„Je pro mne ctí řídit právě českou pobočku, která se v uplynulém roce stala dvakrát za sebou nejlepší pobočkou společnosti na světě. Stalo se tak především díky důvěře a podpoře našich zákazníků a partnerů. Mým úkolem a cílem je dále prohlubovat spolupráci s našimi partnery a zákazníky a podílet se tak na rozvoji znalostní ekonomiky a posílení konkurenceschop­nosti České republiky,“ uvedla Jane Gilson.

Jane Gilson nahradila ve funkci Michala Čupu, který byl generálním ředitelem české pobočky od roku 2006. Za jeho působení byla odstartována tříletá růstová strategie společnosti, otevřeno jedinečné Centrum pro podporu mobilních technologií a na český trh byl úspěšně uveden nový operační systém Windows Vista spolu se sadou kancelářských aplikací Microsoft Office System 2007.

„Jsem potěšen, že mohu v týmu generálních ředitelů a manažerů regionu střední a východní Evropy přivítat právě Jane. Od příchodu do české pobočky v březnu 2007 sehrála jako obchodní a marketingová ředitelka klíčovou roli v úspěšné implementaci a realizaci našich lokálních obchodních a marketingových plánů,“ řekl Vahé Torossian, viceprezident společnosti Microsoft pro Evropu, Střední východ a Afriku. „Jane předvedla své silné vůdčí schopnosti, jasné zaměření na potřeby zákazníků a partnerů, a v neposlední řadě také velké zkušenosti v oblasti řízení lidských zdrojů. Proto pevně věřím, že se všemi těmito zkušenostmi Jane dokáže dovést českou pobočku k dalším významným úspěchům.“

Jane Gilson přišla do českého Microsoftu z redmondského ústředí společnosti, kde řídila divizi Windows Embedded. Byla zodpovědná za produktový management, marketing, vytváření aliancí s obchodními partnery a zvyšování povědomí uživatelů o přínosech Windows pro jednoúčelová zařízení. Před svým příchodem do Microsoftu pracovala Jane Gilson na vedoucích marketingových pozicích ve společnostech Active Voice, Acadio Corporation, Talisma Corporation, iCat Corporation a KPMG Peat Marwick.

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu