Microsoft oznamuje personální změny

29. 10. 2008

[Tisková zpráva] Personálním ředitelem je jmenován Markus Köhler, Martina Šmidochová se stává regionální ředitelkou pro péči o zákazníky a partnery.

Praha, 29. říjen 2008 – Microsoft v České republice jmenoval v říjnu nového personálního ředitele, kterým se stal Markus Köhler. V této pozici nahradil Martinu Šmidochovou, která byla jmenována regionální ředitelkou pro péči o zákazníky a partnery pro 11 evropských zemí (Bulharsko, Estonsko, Chorvatsko, Kazachstán, Kypr, Litva, Lotyšsko, Malta, Slovensko, Slovinsko a Srbsko).

Markus Köhler – personální ředitel
Markus Köhler bude ve své roli personálního ředitele zodpovědný za strategický rozvoj a řízení lidských zdrojů české pobočky Microsoftu. Markus s sebou přináší bohaté zkušenosti z Microsoftu v Německu, kde posledních dva a půl roku působil jako HR manažer pro obchodní, marketingovou a servisní divizi a byl tak zodpovědný za více než 50 % zaměstnanců německé pobočky.

Před příchodem do Microsoftu působil téměř 10 let ve společnostech CapGemini a Hewlett-Packard Consulting. Na pozici Human Resources Management Consultant byl zodpovědný převážně za proces řízení změn a rozvoj organizační struktury a personálních zdrojů.

Markus Köhler se narodil v roce 1969 a vystudoval MBA a strojní inženýrství na Technické univerzitě v Berlíně. Ve volném čase rád cestuje, ze sportů si oblíbil potápění, golf a běh.

Martina Šmidochová – regionální ředitelka pro péči o zákazníky a partnery
Martina Šmidochová přechází na pozici regionální ředitelky pro péči o zákazníky a partnery pro 11 evropských zemí (Bulharsko, Estonsko, Chorvatsko, Kazachstán, Kypr, Litva, Lotyšsko, Malta, Slovensko, Slovinsko a Srbsko). V této nové roli bude zodpovědná za řízení vztahů se zákazníky a partnery v tomto regionu a zvyšování jejich spokojenosti s poskytovanými službami a produkty.

Martina Šmidochová nastoupila do pozice personální ředitelky české a slovenské pobočky Microsoftu v únoru 2002. Od září 2006 měla zároveň na starost strategii náboru a výběru zaměstnanců pro střední a východní Evropu. Před nástupem do společnosti Microsoft byla manažerkou projektů v oblasti řízení lidských zdrojů ve společnosti Pricewaterhou­seCoopers.

Martina Šmidochová ma dokončené magisterské studium sociologie na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Na Přírodovědecké fakultě se věnovala demografii v rámci bakalářského studia. V roce 1994 složila také zkoušku z populační geografie na Theinische Friederich-Wilhelms Universität v německém Bonnu. V tuto chvíli studuje postgraduální studium na filosofické fakultě Univerzity Karlovy. Své zkušenosti úročí také v českém klubu personalistů, České asociaci pro řízení lidských zdrojů a při spolupráci s Americkou obchodní komorou.

Martina Šmidochová se narodila v roce 1973, je vdaná a má tříletého syna Filipa. Volný čas tráví s rodinou, přáteli, jízdou na kole nebo na kolečkových bruslích, poslechem hudby a cestováním do exotických krajin. Ráda také hraje tenis, lyžuje, tančí a zajímá se o odlišné kultury, nebo ráda vaří pro své známé.

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Z tohoto konopí dělají léčivé masti

Z tohoto konopí dělají léčivé masti

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Lupa.cz: Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat