Společnost Microsoft výrazně rozšiřuje portfolio svých produktů s technologií BlueTrack

9. 9. 2009

[Tisková zpráva] Od optiky před deseti lety po BlueTrack – Microsoft je lídrem v oblasti technologií počítačových myší.

Praha 9. září 2009 – Lidé dnes díky minimalizaci, nízkým hmotnostem a dlouhé výdrži baterií notebooky a netbooky nosí opravdu téměř kamkoli. Právě proto byla vyvinuta technologie BlueTrack, která jim umožňuje využívat myš prakticky na všech druzích podkladů. Po úspěchu, který si získaly první BlueTrackové myši, nyní Microsoft představil další tři produkty osazené touto technologií: Wireless Mobile Mouse 6000, Wireless Mouse 5000, Wireless Desktop 3000.

Wireless Mobile Mouse 6000
Prvním přírůstkem do BlueTrackové rodiny produktů je mobilní myš s pohodlným ergonomickým designem, vyšperkovaným chromovými doplňky. Wireless Mobile Mouse 6000 vůbec jako první myš využívá miniaturní nano vysílač společnosti Microsoft. Ten vyčnívá pouhých 8 milimetrů z USB portu a nebude tak nijak překážet při přenášení notebooku. Aby se miniaturní vysílač neztratil, je možné jej také bezpečně uschovat zasunutím přímo do myši.

Wireless Mouse 5000
Druhou novinkou je plnohodnotná myš, navržená designéry tak, aby byla naprosto rovnocenně vhodná pro praváky i leváky. USB vysílač je rovněž možné při přenášené připnout přímo k myši. Fungovat na baterii vydrží až osm měsíců a díky bezdrátové technologii na frekvenci 2,4 GHz bezproblémově pracuje až do vzdálenosti devíti metrů.

Wireless Desktop 3000
První “modrá” sestava klávesnice a myši. Nízkoprofilová klávesnice s elegantním designem a tichými klávesami je vybavená pohodlnou měkkou podložkou pod ruce. Sadu pak doplňuje Wireless Mouse 5000. Díky miniaturnímu vysílači klávesnice je tato sada ideálním doplňkem k notebookům. Klávesnici bude možné zakoupit i samostatně jako Wireless Keyboard 3000.

“Hardware společnosti Microsoft byl vždy v přední linii vývoje. Od vytvoření optické technologie před deseti lety přes sady bezdrátových klávesnic a myší postavených na Bluetooth v roce 2002 až po BlueTrack,” řekla Debbie Uttecht, produktová manažerka pro Microsoft Hardware a dodává: “Věříme, že díky schopnosti BlueTracku pracovat na téměř jakémkoli povrchu budou moci zákazníci využívat své počítače kdekoli a že se tato technologie stane v budoucnu naprostým standardem.”

Výhody technologie BlueTrack
Technicky nároční zákazníci chtějí vždy ty nejnovější a nejvyspělejší technologie, které jsou na trhu k dostání. Microsoft BlueTrack právě takovou technologií je. Dokáže precizně snímat a pracovat na mnohem více površích než optika nebo laser. Problémem nejsou ani hladké a lesklé plochy jako žula nebo mramor. Dokáže si poradit i s velice strukturovaným a nehomogenním povrchem jako je například koberec. Během doby, po kterou je BlueTrack technologie na trhu, stačila posbírat řadu prestižních ocenění od odborných časopisů a díky svým kvalitám i značnou oblibu u zákazníků.

Dostupnost
Všechny nové produkty včetně samostatné klávesnice Wireless Keyboard 300 jsou již nyní v prodeji za tyto doporučené maloobchodní ceny:

Wireless Mobile Mouse 6000 – 1 199,– Kč včetně DPH
Wireless Mouse 5000 – 999,– Kč včetně DPH
Wireless Desktop 3000 – 1 499,– Kč včetně DPH

Na všechny produkty se stahuje tříletá záruka. Více informací o samotných produktech a technologii BlueTrack najdete na: http://www.mi­crosoft.com/cze/har­dware

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně