Microsoft uvolnil Windows Server 2008 RC1 k testování

[Tisková zpráva] Zákazníci a obchodní partneři mají možnost vyzkoušet a posoudit poslední testovací verzi před uvedením Windows Serveru 2008.

Dlouho očekávané uvedení serverového operačního systému Windows Server 2008 dosáhlo posledního významného bodu před uvolněním jeho finální verze (RTM). Počínaje dnešním dnem je zpřístupněna verze RC1 (release candidate 1) k zákaznickému testování. Zákazníci a obchodní partneři Microsoftu tak tímto získávají jedinečnou příležitost naposledy ozkoušet a poskytnout zpětnou vazbu k tomuto operačnímu systému. Doposud této příležitosti využilo více než 1,8 milionu zákazníků, což dokazuje vysoký zájem o tento produkt a jeho kvalitu.

Windows Server 2008 přinese uživatelům celou řadu zcela nových funkcí a možností, jako je například možnost virtualizace, zvýšená bezpečnost, jednoduchá spravovatelnost apod. Díky všem těmto zlepšením se tak k zákazníkům dostane zatím nejintegrovanější řešení postavené na platformě Windows. Jako příklad lze uvést IIS 7.0, platformu Microsoft pro vývoj a spolehlivý hosting webových aplikací a služeb, která se těší značnému zájmu zákazníků. Uvedení finální verze Windows Serveru 2008, společně s produkty Visual Studio 2008 a SQL Server 2008, je naplánováno na 27. února 2008 v americkém Los Angeles. V České republice budou produkty uvedeny na trh 2. dubna, a bude se jednat o největší uvedení produktů pro podnikový segment v celé historii společnosti Microsoft.

Zákazníci, kteří mají předchozí verzi serverového operačního systému Windows Server 2003 a využívají v rámci programu Software Assurance některého z multilicenčních programů, mají již nyní právo na nákup aktuální verze Microsoft Windows Server 2008 se speciální slevou 10 %.

Verze RC1 je k dispozici ke stažení na stránkách http://www.mi­crosoft.com/ws08e­val. Více informací o Windows Serveru 2008 získáte na www.longhorn.cz.