Mistrovství ČR v počítačových hrách v roce 2011

1. 2. 2011

[Tisková zpráva] Hráči v České republice se mohou opět po několika letech těšit na vrcholovou akci. Od roku 2011 se vrací Mistrovství České republiky, jehož součástí bude řada her pro týmy i jednotlivce z České republiky a Slovenska.

Praha, 17. ledna 2011 – Společnost PLAYzone s.r.o., provozovatel portálu www.pla­yzone.czdnes oznámila obnovení Mistrov­ství České republiky v počítačových hrách (MČR). Cílem je navázat na velmi úspěšnou řadu turnajů, které byly vždy vrcholem pro celou herní komunitu.

MČR se ve svém novém provedení dočkalo několika změn. Oproti dřívějšku se tato velká herní show nebude konat během sychravého podzimu, ale uprostřed jara. Pro rok 2011 byl stanoven termín na 22. – 24. dubna. Hráči se mohou těšit i na zbrusu novou herní lokalitu. Brněnské výstaviště, střídá nově zrekonstruova­ný Kongres hotel Jezerka, který byl vybrán nejenom pro kvalitu nabízených služeb a doprovodných aktivit, ale i pro svou polohu, která je ideální pro hráče ze všech koutů České republiky.

Jsme přesvědčeni, že Kongres hotel Jezerka je ideálním místem pro akci tohoto typu,“ říká Lukáš Pleskot, jednatel společnosti PLAYzone s.r.o., který je zároveň hlavním organizátorem MČR. „Po pádu veletrhu Digitex zde neexistuje akce, kde by se soustředilo větší množství lidí. Proto jsme se při výběru místa soustředili spíše na kvalitu zázemí. Celou akci fanouškům zprostředkujeme skrze streamovaného vysílání PLAY­zoneTV.

V současné situaci se předpokládá účast hráčů her Counter-Strike 1.6 (80 hráčů), Cou­nter-Strike: Source (40 hrá­čů), FIFA 11 (16 hráčů), Star­Craft 2 (16 hráčů), Trac­kMania: Nations (16 hrá­čů). Kvalifikace do prvních dvou zmiňovaných her se bude odehrávat v rámci Mezihernových turnajů, přičemž místo na MČR si zajistí vždy vítěz daného turnaje. V případě, že vítěz má již účast jistou, přechází právo účasti na další tým v pořadí. „V rámci portfolia her ještě plánujeme exhibiční utkání například ve hrách Battlefield a Need for Speed,“ doplňuje Lukáš Pleskot.

První ročník obnoveného MČR se bude odehrávat formou BYOC, hráči si tedy budou muset přinést vlastní počítač. Startovné na akci činí 250 korun na hráče. Zvolený postup komentuje hlavní organizátor akce: „V současné ekonomické situaci nejsme schopni zajistit více než 160 herních stanic pro všechny hráče, proto jsme se rozhodli zvolit tuto variantu. Startovací poplatek považujeme jako závazek hráčů, že se MCŘ zúčastní.

Mistrovství České republiky v počítačových hrách se odehraje za významné podpory společnostíElec­tronic Arts – největší výrobce PC her, Gigabyte – výrobce základních desek a grafických karet., HAL3000 – největší domácího výrobce značkových počítačových sestav, Intel – lídr v oblasti procesorů a Toshiba – výrobce špičkových přenosných počítačů.

Mediálním partnerem akce je nejčtenější český odborný e-magazín – server Svethar­dware.cz

O PLAYzone.cz

Server www.pla­yzone.cz je zaměřen na podporu a rozvoj online her v České republice a na Slovensku. Každý den přináší kompletní zpravodajství z domácí i zahraniční hráčské scény. Pro komunity pořádá krátkodobé i dlouhodobě trvající soutěže. Web www.playzone.cz nabízí množství komunitních funkcí jako fórum, blogy, soutěže, sázkový systém, uživatelská videa a desítky dalších.

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?