MobilKom získal strategického investora

[Tisková zpráva] PRAHA 7. února 2011: Společnost MobilKom, a.s, získala strategického investora – Divenno Holdings Limited, který v Česku vlastní společnosti Dial Telecom a Volný. Na základě dohody s dosavadním majoritním akcionářem, investiční skupinou Penta, Divenno koupí 100% akcií MobilKomu. Významnou roli v celé transakci hraje dosavadní management MobilKomu, který ji také zprostředkoval. Podmínkou dokončení transakce je souhlas Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a rovněž se k ní vyjádří financující banka MobilKomu, China Development Bank.

„Role finančního investora – Penty – byla splněna v první start-up fázi projektu MobilKom. Nyní přichází strategický investor, který má v oblasti telekomunikací v České republice dlouhodobé plány,“ říká Tomáš Budník, generální ředitel MobilKomu.

„Divenno má zájem posilovat svoji pozici na českém telekomunikačním trhu a spojení provozovatele fixní infrastruktury s mobilním operátorem do sebe zapadá,“ říká Zdeněk Sivek, předseda představenstva Dial Telecom, a.s.

„V zájmu nového vlastníka je dále spolupracovat s managementem MobilKomu, který své kvality prokázal během posledního roku, kdy dokázal významně zlepšit výkony společnosti,“ říká Aleš Zeman, místopředseda představenstva Dial Telecom, a.s.

„V pozici finančního investora jsme v tomto projektu naplnili náš investiční horizont. Po vybudování firmy a jejím uvedení na trh teď potřebuje MobilKom dlouhodobější strategii. Jsme proto rádi, že jsme spolu se stávajícím managementem, který má vynikající výsledky i vizi, získali pro MobilKom silného investora z oboru. Je to záruka pro další úspěšný rozvoj společnosti,“ říká Martin Kúšik, partner investiční skupiny Penta.

Upozornění: Do okamžiku konečného uzavření transakce nebudou MobilKom, Penta ani žádná ze společností Divenno Holdingu poskytovat žádné další informace nebo komentáře nad rámec této tiskové zprávy.

Více o MobilKomu
MobilKom, a.s., je český mobilní operátor, který od května 2007 nabízí pod značkou U:fon rychlý a levný mobilní internet a hlasové služby. Jeho technologie CDMA2000 EVDO Revize A je datovou sítí 3. generace srovnatelnou s UMTS nebo O2 CDMA. Vybudovat v České republice celoplošnou CDMA mobilní síť umožnila MobilKomu licence na celoplošné vysílání v pásmu 410–430 MHz, kterou společnost získala v roce 2006. Od července 2010 MobilKom nabízí své hlasové a datové služby velkoobchodním způsobem a jako první v Česku tak umožňuje vznik virtuálních operátorů v mobilních sítích. Jeho infrastrukturu využívá například Vodafone. Více na www.mobilkom.cz

Více o Dial Telecom (reprezentuje Divenno Holdings Limited)

Akciová společnost Dial Telecom  je poskytovatelem komplexního portfolia hlasových, datových a internetových služeb s garantovanou dostupností po celé České republice prostřednictvím vlastní jednotné optické sítě. Délka provozovaných optických kabelových tras společnosti činí v současnosti 4500 kilometrů v rámci České republiky a 80km kabelových tras s přibližně 7700km optických vláken v rámci metropolitní sítě v Praze.

Více o Penta Investments
Penta je středoevropská investiční skupina, založená v roce 1994. Působí v sektorech private equity a v realitním developmentu. V private equity spravuje jediný fond svých pěti partnerů, akcionářů společnosti. Její portfoliové společnosti zaměstnávají více než dvacet pět tisíc lidí a konsolidované příjmy těchto společností dosáhly v roce 2009 výše 2,2 miliardy eur. Penta investuje především do oblastí retailu, zdravotnictví, letecké výroby, strojírenství, energetiky, zábavního průmyslu, telekomunikací a privátního bankovnictví. V oblasti realitního developmentu začala Penta investovat v roce 2005 a v současnosti realizuje 11 projektů. Penta působí ve více než deseti zemích Evropy a má svoje zastoupení v Praze, Bratislavě, Varšavě, Limassolu a Amsterdamu.

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Měšec.cz: Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..