Utajený počítačový sál se změnil v moderní datové centrum

[Tisková zpráva] Praha, 13. 6. 2008 – Pamětníci hovoří o velkých strojích, které zpracovávaly tajná data pro tehdejší podniky zahraničního obchodu. Po třiceti letech se prostor změnil k nepoznání, stále však slouží zpracování dat. Nové pražské datacentrum firmy Master Internet pojme až 7 tisíc serverů.

Rok po otevření datového centra v Brně se firma Master Internet rozhodla zopakovat podobný projekt v centru Prahy. Pro tento účel bylo zvoleno místo, kde pracovala výpočetní technika již před více než třiceti lety. Na rozdíl od jednotek kusů tehdejších sálových počítačů je dnes v datacentru možné umístit tisíce počítačů.

Sál tak musel projít kompletní přestavbou. Největší pozornost byla věnována internetové konektivitě, kterou zajišťují dva nezávislé optické spoje o celkové kapacitě 4×10 Gbit. Důraz byl kladen také na maximální komfort pro hostované servery a racky. K dispozici jsou výkonné klimatizační jednotky a vlastní zdroje elektrické energie sloužící jako záloha pro případ výpadku elektrické sítě.

Datové centrum Master DC Praha se nachází v kancelářské budově 4D Center Prague s nepřehlédnutelnou duhovou fasádou na ulici Kodaňská v pražských Vršovicích. Více informací je možné získat na adrese http://www.mas­ter.cz/master-dc-praha/. Stejně jako v éře dávno minulé, i tentokrát je součástí slavnostního otevření datacentra formální přestřižení pásky.

Společnost Master Internet, s.r.o. (www.master.cz) poskytuje na českém trhu internetovou konektivitu a okruhy, hostingové, housingové a další internetové služby od roku 1996. Firma disponuje vlastním autonomním systémem s redundantním připojením k tranzitním internetovým poskytovatelům. Je členem organizací RIPE a NIX.CZ a provozovatelem uzlu CBIX. Společnost zajišťuje konektivitu širokému spektru ISP firem, hostuje několik tisíc serverů ve vlastních datacentrech a patří tak k předním domácím poskytovatelům serverhostingových služeb.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).