Moderní technologie od XANADU pomáhají s efektivní správou majetku

22. 1. 2008

[Tisková zpráva] SPOLANA spoléhá na Autodesk Topobase

Praha, Pardubice, České Budějovice, 21. ledna – Akciová společnost XANADU, dodavatel komplexních řešení a služeb v oblasti informačních technologií, úspěšně nasazuje systém pro řešení údržby a správy areálu firmy SPOLANA a.s. Hlavním cílem řešení postaveného na otevřené GIS technologii Autodesk Topobase bylo sjednocení firemních prostorových informací do jednotné databáze, snadno přístupné širšímu okruhu uživatelů, a to i z webových klientů.

Areál firmy SPOLANA v Neratovicích se rozkládá na ploše 262,5 hektaru. Nově zaváděné GIS řešení s technologiemi společností Autodesk a XANADU pokrývá kompletní mapu závodu, tedy budovy, venkovní plochy, inženýrské sítě i požární problematiku. Projekt rovněž zahrnuje řešení pronájmů a nájemních vztahů. V současné době se projekt nalézá ve fázi implementace.

Autodesk Topobase nahrazuje dosavadní systém podkladových DGN souborů z CAD aplikace Microstation, dokumentů Lotus Notes a databázových tabulek MS Access. Čerpá rovněž data katastru nemovitostí, a to prostřednictvím výměnného formátu katastru VFK. Geoprostorová databáze Topobase je napojená i na data z firemního ERP systému SAP.

„Nový systém pomohl Spolaně se zajištěním aktuálnosti spravovaných dat i s rychlejším a jednodušším přístupem k potřebným informacím, což urychlí a zkvalitní naše rozhodovací procesy. Zbavili jsme se tak roztříštěnosti uložených dat v různých evidencích a databázích, kde velmi často docházelo k jejich duplicitnímu vedení,“ říká Ing. Renata RADILOVÁ, vedoucí útvaru Technická dokumentace společnosti SPOLANA.

O Autodesk Topobase
Pokročilá GIS aplikace využívá technologie AutoCAD Map 3D, Autodesk MapGuide a Oracle Spatial. Geoprostorová data i s nimi spojené procedury ukládá v centralizované GIS databázi. Topobase využívá otevřené GIS technologie a umožňuje přehledně pracovat s daty v desítkách formátů. Ke GIS datům mohou uživatelé přistupovat i prostřednictvím web klienta. Více informací: www.xanadu.cz/to­pobase

O firmě SPOLANA a.s.
Přestože se vznik akciové společnosti datuje do devadesátých let minulého století, historie chemického průmyslu na území Neratovic a dnešního průmyslového areálu Spolana sahá až do 19. století. Spolana je nyní dceřinou společností polské firmy ANWIL SA a jejími hlavními produkty jsou PVC Neralit, kaprolaktam, hydroxid sodný, kyselina sírová, hnojivo síran amonný a další produkty. Více informací: www.spolana.cz

O společnosti XANADU
XANADU je předním poskytovatelem řešení a služeb v oblastech CAD, GIS, IT infrastruktury a vývoje software se zaměřením na střední a velké společnosti nebo organizace centrální správy a samosprávy včetně středního a vysokého školství v České republice i v zahraničí. XANADU na českém trhu působí již sedmnáct let. Další informace: www.xanadu.cz

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony