Monster kupuje HotJobs a podepisuje několikaletou obchodní smlouvu s Yahoo!

9. 2. 2010

[Tisková zpráva] Praha, 9. února 2010 – Společnost Monster Worldwide, světová jednička na online trhu práce, uzavřela dohodu s Yahoo! HotJobs – webovou službou pracovních příležitostí. Celková hodnota transakce je 225 milionů dolarů. Monster a Yahoo! také podepsali tříletou obchodní smlouvu na exkluzivní provozování pracovního portálu Yahoo! v USA a Kanadě.

Kromě obchodní smlouvy poskytne Yahoo! společnosti Monster exkluzivní právo na určité období po dokončení akvizice, aby společně znovu vyjednali podobné podmínky na globální bázi, včetně zemí Evropy, Asie a Latinské Ameriky. „HotJobs ideálně doplňuje inovativní řešení online služby trhu práce Monster pro nábor pracovních sil a jejich hledání“, říká Sal Iannuzzi, předseda a CEO společnosti Monster Worldwide a dodává: „Tyto smlouvy v kombinaci s nově uvedenou vyhledávací technologií, nesoucí jméno 6Sense™, přinesou podstatné výhody pro firmy hledající zaměstnance i pro ty, kdo práci hledají. Všichni by měli získat více relevantních příležitostí ve více odvětvích, a to celosvětově.“

„Spojení Monster a HotJobs vytvoří lepší přístupnost a více příležitostí pro zaměstnavatele i veřejnost,“ říká Hilary Schneider, EVP firmy Yahoo! a dodává: „Transakce s Monster nám díky nové smlouvě umožní poskytovat důležité služby pro naše uživatele. Yahoo! se může nadále soustředit na své klíčové povinnosti a svým uživatelům, partnerům a inzerentům přinášet výjimečné zážitky."

Monster věří, že akvizice a obchodní smlouva s HotJobs na Yahoo! přinese řadu výhod pro zaměstnavatele i lidi hledající práci. Všichni dnes totiž mají daleko více různých možností u konkurence než kdykoliv dříve. Hlavní výhodou je především expanze počtu volných pracovních pozic v různých odvětvích  – díky kombinaci inzerce Monster a HotJobs budou mít uchazeči lepší přístup k většímu množství pracovních příležitostí na jednom místě, a to ve všech oborech, včetně zdravotnictví, financí a pojišťovnictví, maloobchodu, výroby a velkoobchodu.

Celá transakce je pro větší transparentnost a důvěryhodnost vedená pod záštitou „Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvements Act“ a měla by se podle očekávání uzavřít během třetího čtvrtletí 2010. Monster očekává, že se investice vrátí již do konce téhož roku.

O Monster
Monster, světová jednička na online trhu práce, již od roku 1994 inspiruje lidi ke zlepšení života. Monster má lokální zastoupení na klíčových trzích v Severní a Jižní Americe, Evropě, Asii a Austrálii, propojuje tak všechny zaměstnavatele s kvalitními kandidáty na všech úrovních. Zároveň poskytuje uživatelům na celém světě personalizované poradenství v jejich kariéře. Monster nabízí zaměstnavatelům prostřednictvím online služeb velmi efektivní zacílení rozličných cílových skupin uživatelů, kteří hledají nové pracovní příležitosti.

Pro více informací navštivte www.monster.cz. Více informací o Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW) naleznete na http://corpora­te.monster.com

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

120na80.cz: 5 přírodních tipů na bolest v krku

5 přírodních tipů na bolest v krku

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Podnikatel.cz: Platební brány a EET? Stále s otazníkem

Platební brány a EET? Stále s otazníkem

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Vitalia.cz: Děti patří tomu, kdo je porodil?

Děti patří tomu, kdo je porodil?

120na80.cz: Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET