Moře financí - nový portál pro online správu osobních financí

23. 2. 2011

[Tisková zpráva] 15. února 2011 byl spuštěn nový internetový portál pro online správu osobních financí – www.Moře-financí.cz. Uživatelé mohou nahrát svůj elektronický výpis z účtu do systému, který automaticky rozpozná část jejich transakcí. Navíc již brzy budou moct prověřeným poradcům zadávat nezávazné poptávky na finanční produkty.

Proč  projekt vznikl

Cílem moře financí  je nabídnout uživatelům jednoduchý a rychlý nástroj pro správu osobních financí. Systém umožňuje nahrání elektronického výpisu vybraných bank (jejich počet bude rozšířen) a sám nabídne uživateli rozdělení části položek do různých výdajových a příjmových kategorií, na základě vyhledávaných klíčových slov a výrazů. Uživatel může dokonce sám zadávat své vlastní výrazy, které chce naučit systém příště rozpoznat.

Funkce

Portál  uživateli nabízí možnost sledovat všechny své účty na jednom místě (dohromady i zvlášť) a mít tak přehled o všech svých pohybech a platbách. Kromě záznamů v tabulkách a možností úpravy všech transakcí vidí uživatel své příjmy i výdaje v celé řadě přehledných grafů. Může zobrazovat libovolné vybrané skupiny výdajů nebo příjmů, jejich detaily, podkateorie i vývoj v čase. „Zastáváme názor, že pokud chce někdo doopravdy ušetřit, měl by se ve svých financích orientovat. Velká část lidí o nich má jen hrubou představu,“ řekl Martin Solnička z Moře-financí.cz

Mimo uvedené nabízí moře financí svým uživatelům řadu dalších funkcí, jako je například stanovení rozpočtu pro kategorie a zasílání informačního emailu ve chvíli, kdy dojde k jeho překročení. Pro snazší plánování oslav nebo sportovních akcí poslouží funkce sledování společných výdajů, kde budou členové skupiny neustále v obraze, kdo, komu a kolik dluží.

V současné chvíli dochází k finálním přípravám před spuštěním nové funkce Finanční produkty, díky které budou moct uživatelé zadat anonymní poptávku na vybrané finanční produkty a nechat si zaslat nezávazné nabídky od registrovaných a prověřených finančních poradců, aby je mohli sami porovnat a zjistit, která je pro ně nejvýhodnější.

Zabezpečení  a ochrana dat

Uživatelé nes­dílejí  žádné svoje osobní údaje (jméno, adresa), takže veškerá data v systému jsou anonymní. K založení profilu stačí libovolná funkční emailová adresa a heslo. Pro šifrování přenosu dat slouží 2048-bitové certifikáty EV SLL od společnosti Comodo s 256-bitovým šifrováním. Provozovatel portálu, společnost Fresh Garden s.r.o., je registrována u Úřadu pro ochranu osobních údajů. Po nahrání dat z elektronické­ho výpisu, dochází k jeho okamžitému smazání, takže výpis nikde nezůstává uložen. Veškeré transakce je však možné vkládat i manuálně bez nahrávání elektronického výpisu.

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu