Motorola Good Technology Group předčí e-mailové služby díky Good 6.0

6. 6. 2008

[Tisková zpráva] Good Mobility Suite zjednodušuje správu a poskytuje větší bezpečnost podnikovým mobilním aplikacím – od výroby až po nejvzdálenější kancelář

Praha 5. června 2008 – Společnost Motorola Enterprise Mobility Business (dříve Symbol Technologies), vedoucí poskytovatel služeb a řešení v oblasti podnikové mobility, uvádí na trh Good Mobility Suite ve verzi 6.0, která obsahuje virtuální privátní síť spravovanou poskytovatelem služeb, vylepšenou správu zařízení a bezpečnostní řešení. Verze Good 6.0 zahrnuje Good Mobile Connection, Good Administration Center a Good Mobile Messaging a organizacím poskytuje bezpečnější, nepřerušovaný a snadno spravovatelný mobilní přístup k podnikovým informacím a aplikacím.

Nová Good Mobile Connection je první virtuální privátní sítí spravovanou poskytovatelem služeb, která je schopná poskytovat nepřerušované, chráněné datové spojení z mobilních zařízení k datům a aplikacím, které se vyskytují za hranicí firemního firewallu. Stávající prověřený přenos typu Good, který je v současné době využíván pro Good Mobile Messaging, nyní umožní, aby se další podnikové aplikace a služby, jako je instant messaging, intranety a aplikace typu tlustý klient (thick-client) bezpečně připojily ke zdrojům za hranicí firewallu.

„Očekáváme, že většina podnikových uživatelů bude mít v rámci příštích 2–3 let přístup k firemním aplikacím přímo z mobilních zařízení,“ říká Jack Gold, prezident J. Gold Associates, LLC, analytické společnosti z Northborough, MA. „Nicméně jedním z limitujících faktorů pro poskytování této schopnosti je nemožnost zabezpečit spojení a spravovat jej bez přerušování ve více sítích v době, kdy uživatelé překračují hranice sítě. Transparentní správa bezpečnosti koncového uživatele je klíčem k rozšiřování podnikových aplikací na více mobilních zařízení.“

Good Mobile Connection poskytuje ve všech sítích trvalé připojení k datům a aplikacím za hranicemi firewallu pomocí Good Network Operations Center (NOC), díky čemuž zlepšuje uživatelskou zkušenost mobilních pracovníků. Organizace budou nyní moci využívat prakticky jakoukoliv aplikaci působením standardních TCP protokolů při přenosu v Good Mobile Connection, a to bez jakýchkoliv změn či nutnosti klientského kódování. Pro ochranu proti hackerským útokům nebo útoku typu odmítnutí služby (denial of service) umožňuje Good Mobile Connection IT pracovníkům, aby nastavili granulární omezení jak typu, tak adresy prostředků za hranicemi firewallu, ke kterým lze získat přístup, stejně jako přídavné bezpečnostní schopnosti na úrovni jednotlivých zařízení stanovené v Good Mobility Suite.

„Naši zákazníci požadují bezpečný bezdrátový přístup k podnikovým datům, když jsou na cestách,“ uvádí Todd Christy, hlavní technolog a spoluzakladatel Pyxis Mobile. „Těšíme se na spolupráci s Motorola Good Technology Group a vylepšení „vždy fungujícího“ bezpečného připojení Good Mobile Connection, které umožní našim zákazníkům kdykoliv a kdekoliv bezpečný přístup k našim Pyxis aplikacím.“

Jednotná správa díky Good Administration Center
Good Administration Center poskytne jednotné prostředí pro rozmístění a správu všech Good aplikací, zařízení, bezpečnostních zásad a práv přístupu k datům. Tato webová konzole zajišťuje IT personálu flexibilní přístup, díky kterému mohou spravovat zařízení odkudkoliv. Good Administration Center také využívá webové služby API, které umožňují automatizaci administrativních operací a integraci s dalšími administrativními portály a procesy třetích stran.

Lepší uživatelská zkušenost s možností konfigurace díky Good Mobile Messaging 6.0
Good Mobile Messaging 6.0 pokračuje ve zlepšování mobilních zkušeností díky novým vlastnostem, které mají za cíl zjednodušit práci obchodním uživatelům a poskytují vetší možnosti personalizace. Mezi klíčové nové vlastnosti patří upravitelná domácí obrazovka, klientské API, které usnadňuje vzájemnou spolupráci s aplikacemi třetích stran a hlasem aktivované vytáčení i v případě, že je zařízení chráněno heslem.

Good architektura zjednodušuje převádění podniků do mobilního provozu a snižuje jeho náklady
Na rozdíl od ostatních konkurenčních řešení, která vyžadují instalaci, údržbu a vzájemnou spolupráci více různých serverů v podniku, zjednodušuje architektura založená na Good Network Operation Center (NOC) život IT pracovníkům. S Good 6.0 není potřeba instalovat, aktualizovat nebo udržovat více komponentů v rámci podnikové sítě a demilitarizované zóny (DMZ). Good Mobility Suite je flexibilní a kompatibilní s existujícími systémy, takže není potřeba modernizovat nebo vyměňovat existující infrastrukturu.

Podpora od výrobního střediska až po nejvzdálenější kancelář
Good nabízí podnikovým zákazníkům širokou škálu mobilních počítačových řešení pro oblast výroby i odlehlé kanceláře, které jsou založené na asistenčních zařízeních v celé jejich šíři od podnikových digitálních asistentů (EDA) MC35 a MC70 až po rodinu výrobků Motorola Q či řadu dalších zařízení s operačními systémy Windows Mobile a Palm od společností Palm, Samsung, HTC a jiných výrobců.

„Samotný mobile messaging již není dostatečný pro dnešní mobilní podniky. Ačkoliv mobile messaging stále zůstává vysoce účinnou aplikací, podniky potřebují platformu pro mobilitu na úrovni koncových zařízení, která jim umožní spravovat všechny jejich důležité mobilní aplikace v rámci Wi-Fi a WAN/celulárních sítí,“ vysvětluje Sue Forbes, senior director of product management and marketing, Motorola Good Technology Group. „S Good 6.0 poskytneme organizacím schopnost jednoduše a bezpečně mobilizovat všechny části svého podnikání pomocí široké škály zařízení, nosičů a sítí.“

Dostupnost
Podle očekávání bude nová verze Good 6.0 k dispozici ve druhé části roku 2008 prostřed­nictvím certifikovaných distributorů jako součást programu Motorola PartnerSelect, partnerské dovozce nebo přímo u Motorola Good Technology Group. Software i servisní služby budou podporovat celou řadu smartphonů stejně jako e-mailové systémy IBM Lotus Domino a Microsoft Exchange.

Pro více informací o Good 6.0, prosím, navštivte internetové stránky společnosti na adrese www.motorola.com/go­od.

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně