Motorola vstupuje do Rady pro bezpečnost v oblasti platebních karet

[Tisková zpráva] Praha 30. července 2007 – Společnost Motorola, Enterprise Mobility Business (dříve Symbol Technologies), vedoucí poskytovatel služeb a řešení v oblasti podnikové mobility, oznamuje, že se její oddělení pro podnikovou mobilitu stalo členem Rady pro bezpečnost v oblasti platebních karet - Payment Card Industry (PCI) Security Standards Council. Tato rada byla založena roku 2004, aby pomohla předejít krádežím finančních dat zákazníků v maloobchodním prostředí, jako jsou opravy v domácnosti, obchodní domy i malé obchody.

„Motorola vytvořila první komerční bezdrátovou LAN (WLAN), aby mobilizovala aplikace maloobchodníků pro sběr a přesun informací v reálném čase. S naší téměř dvacetiletou zkušeností máme rozsáhlou odbornou způsobilost pro výstavbu bezdrátových sítí v maloobchodním prostředí,“ uvedl Sujai Hajela, viceprezident a generální ředitel podnikové WLAN divize pro Motorola Enterprise Mobility Solutions. „Naše účast a přispění v PCI Security Standards Council odráží naši trvalou angažovanost přivádět na trh nejlepší bezpečnostní metody pro ochranu účetních dat zákazníků.“

Podnikové WLAN portfolio Motorola nabízí standardní sadu vlastností pro jednoduché a ekonomické řešení, vyhovující PCI normám, které nevyžadují žádný přídavný hardware nebo software. Produkty podnikové WLAN infrastruktury obsahují integrovaný firewall mezi podnikovým bezdrátovým provozem a zbytkem sítě a podporují nejnovější standardy kódování a autorizace dostupné z IEEE, a to včetně Wi-Fi Protected Access (WPA) a WPA2. Portfolio zahrnuje funkcionalitu systému ochrany proti narušení (intrusion detection system – IDS), která umožňuje maloobchodníkům určovat, jaká mobilní zařízení jsou připojena k jejich síti.

Komplexní bezdrátový systém ochrany proti narušení společnosti Motorola, který je založený na senzorech (bezdrátový IPS), monitoruje, detekuje, ochraňuje a pomáhá předejít narušením bezdrátové sítě. Pokud je systém integrován do WLAN, popisované bezdrátové IPS řešení Motoroly dále vylepšuje bezpečnostní vlastnosti a poskytuje detekci narušení založenou na mobilním klientovi, která je schopná odhalit i složitě zjistitelné potulné mobilní klienty a zařízení. Tím zajišťuje maximální dobu provozu a vrcholný výkon sítě. Aby mohly prodejny fungovat ve shodě s PCI pravidly, zajišťuje toto bezdrátové IPS řešení také komplexní vyhotovování zpráv v souladu s pravidly a pokročilé právní podklady.

Bezdrátové IPS od Motoroly zhodnocuje plnění PCI předpisů díky novým vlastnostem forenzního reportingu a síťového reportingu. Toto forenzní podávání zpráv je navrženo specificky pro vyhovění PCI předpisům, sumarizuje stav sítě během trvání zprávy a poskytuje celkový přehled o tom, nakolik vyhovovalo či nevyhovovalo prostředí během daného období. S bezdrátovým IPS řešením od Motoroly má určený server schopnost uchovávat data a umožňuje tak podnikům kontrolu událostí, které se vyskytly v předchozích dnech či týdnech.

Podniková WLAN řešení Motorola umožňují nepřerušovanou mobilitu v rámci budov a areálů. Produkty v podnikovém WLAN portfoliu zahrnují tenké, plně funkční a mesh přístupové body, bezdrátové přepínače a RF přepínače, které jsou schopny zvládnout až 3 000 přístupových bodů. Jako doplněk k Wi-Fi hardwaru podniková WLAN od Motoroly nabízí celkové řešení pro mobilitu a správu sítě a sadu pro bezpečnost bezdrátové sítě, která obsahuje ochranu před narušením, a tak pomáhá zajistit a posílit fungování podle pravidel.

Řešení jsou součástí MOTOwi4™ portfolia zahrnující inovativní bezdrátová širokopásmová řešení a služby společnosti Motorola, které doplňují a dovršují IP sítě. MOTOwi4™ portfolio poskytuje pokrytí virtuálně všem prostorům uvnitř i venku a zahrnuje řešení pro pevné širokopásmové sítě, mesh, širokopásmové sítě po vedení a WiMAX.

O Radě pro bezpečnost v oblasti platebních karet
Rada pro bezpečnost v oblasti platebních karet – Payment Card Industry Security Standards Council (PCI) je instituce, která se zaměřuje na předcházení krádežím v maloobchodním prostředí. Vydala řadu metodických pokynů, které mohou maloobchodníci využít, aby zajistili optimální bezpečnostní opatření. Ačkoliv PCI má ústředí ve Spojených státech, nakupující v Evropě jsou zrovna tak ohroženi, takže tento problém by si měly uvědomovat všechny společnosti, aby mohly chránit osobní detaily svých zákazníků.

O společnosti Motorola
Motorola je celosvětově známý dodavatel technologií a produktů pro mobilní komunikaci a vysokorychlostní internet. Vize Mobilita bez hranic zavazuje společnost Motorola pomáhat svým zákazníkům v kontaktu s jejich blízkými, k získávání potřebných informací a neomezenému přístupu k informacím. Svého cíle dosahuje prostřednictvím špičkových produktů a spolehlivých služeb. Motorola, zařazená do žebříčku Fortune 100, dosáhla v roce 2006 obratu ve výši 42,9 miliardy USD. Pro podrobnější informace o společnosti navštivte prosím www.motorola.com.

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla