Mozilla vydává hlavní aktualizaci Firefoxu a pozvedává laťku

[Tisková zpráva] MOUNTAIN VIEW, KALIFORNIE. – 24. října 2006 - Mozilla dnes vydala Firefox(r) 2, hlavní aktualizaci svého populárního a uznávaného svobodného webového prohlížeče s otevřeným zdrojovým kódem. Firefox je vyvíjen mezinárodní komunitou přispěvatelů společně pracujících pod záštitou Mozilla Foundation, neziskové organizace pro veřejný prospěch oddané vylepšování internetové zkušenosti pro lidi odkudkoliv.

Během méně než 2 let objevily desítky milionů lidí z celého světa snadnější, rychlejší a bezepčnější online zkušenost, kterou Firefox poskytuje. Firefox 2 je během svého vydání přeložen do více než 35 jazyků a dostupný ve verzi rodného jazyka pro více lidí než jakýkoliv jiný webový prohlížeč.

Firefox 2 je ihned dostupný pro operační systémy Windows, Mac nebo Linux jako bezplatné stažení z www.getfire­fox.com.

Firefox 2 dnes lidem dodává nejlepší možnou online zkušenost," uvedla Mitchell Baker, výkonná ředitelka Mozilly. „Vylepšení, které Mozilla provedla za účelem snadného používání, výkonu a bezpečnosti ve Firefoxu 2 odráží naše pokračující, jedinečné soustředění na seznámení se s potřebami webových uživatelů po celém světě.“

Co je nového ve Firefoxu 2

Vylepšení uživatelského rozhraní, bezpečnostních nástrojů a možností přizpůsobení spojené pro doručení bohaté, poutavé, bezpečnější a produktivnější zkušenosti s prohlížením webu pro všechny.

Prohlížení v panelech. Firefox popularizoval prohlížení v panelech, které umožňuje prohlížení webových stránek v jednotlivých panelech obsažených v jednom okně prohlížeče a zlepšuje efektivitu lidí tím, že jim pomáhá lépe uspořádat svou pracovní plochu. Ve Firefoxu 2 bylo prohlížení v panelech dále vylepšeno přidáním jednotlivých uzavíracích tlačítek na každý panel, rozšířením navigačních funkcí a systému pro obnovu relace, které automaticky obnovuje dříve otevřená okna a panely na začátku nové prohlížecí relace.

Kontrola pravopisu. Moderní webové stránky jsou stále více komplexní s rozvíjením nových, bohatých internetových aplikací jako jsou textové editory, tabulkové kalkulátory a nástroje pro blogování. Okamžitá kontrola pravopisu ve Firefoxu 2 automaticky kontroluje chyby a navrhuje opravy během interakcí uživatelů s webovými stránkami, a přináší tak běžnou funkci na web.

Vyhledávání. Vyhledávání je jednou z nejčastěji používaných funkcí na webu. Mozilla ve Firefoxu 2 vylepšuje zabudované vyhledávací schopnosti prohlížeče a ještě více usnadňuje uživatelpům najít informaci, kterou hledají. Nová funkce našeptávání při vyhledávání dynamicky aktualizuje rozbalovací seznam navrhovaných vyhledávacích výrazů zároveň s tím, jak uživatelé zadávají text do pole pro vyhledávání ve vyhledávačích Google, Yahoo! nebo Answers.com.

Webové kanály. Uživatelé Firefoxu nyní také mohou lépe využívat často aktualizovaného obsahu nabízeným webovými stránkami se zvětšenými možnostmi pro zpracovnání webových kanálů. Uživatelé nyní vidí náhled nabízeného obsahu a dostávají možnost přihlásit se ke kanálu jako aktuální záložce, s využitím webové služby jako jsou Bloglines, My Yahoo! nebo Google Reader, nebo pomocí aplikace.

Ochrana před krádeží identity. Firefox 2 kromě svého oceňovaného zabezpečení blokujícího instalaci spywaru a nechtěných vyskakovacích oken pomáhá chránit uživatele před krádeží identity jejich rychlým informováním při prohlížení pochybné webové stránky. Aby bylo chráněněno soukromí uživatelů, je standardně zapnutá ochrana před phishingem s místní černou listinou, která je raději aktualizována každou hodinu než aby posílala informace na externí online službu. Je dostupný rozšířený režim, kde uživatelé mohou dobrovolně zvolit zda má Firefox kontrolovat správnost webových stránek webovou službou třetí strany jako je Google před jejich načtením. Ochrana před phishingem poskytuje varování, radu a poučení, jakmile Firefox narazí na webovou stránku, která se jeví jako podvodná nebo zlomyslná.

Osvědčený bezpečnosntí model. Otevřený a transparentní komunitou řízený model Mozilly pomáhá zajistit, že Firefox poskytuje nejbezpečnější možnou online zkušenost. Tisíce bezpečnostních expertů a technických přispěvatelů z celého světa prohlížejí a analyzují zdrojový kód Firefoxu, objevují potenciální hrozby a zranitelnosti a společně pracují na rychlém rozpoznání a řešení objevujících se hrozeb. Tento otevřený, rozdělený a inovativní přístup k bezpečnosti upřednostňuje zájmy lidí a doručuje co možná nejbezpečnější webovou zkušenost.

Přizpůsobivost. Žádný jiný prohlížeč nemůže být přizpůsoben jako Firefox 2. Firefox díky tisícům doplňků, které vylepšují funkce a vlastnosti prohlížeče, umožňuje uživatelům přizpůsobit si svůj webový prohlížeč tak, aby odpovídal jejich zájmům a stylu.

Pro více informací o Mozilla Firefoxu 2 a o tom, jak dodává snadnější, rychlejší a bezpečnější online zkušenost, navštivte www.mozilla.com/fi­refox/features­.html.

Mozilla Firefox 2 je nyní dostupný jako bezplatné stažení z www.getfire­fox.com.

O Mozilla Corporation

Mozilla je globální komunita oddaná tvořit svobodné produkty a technologie s otevřeným zdrojovým kódem, které vylepšují online zkušenost pro lidi odkudkoliv. Pracujeme otevřeně pomocí velmi disciplovaného, transparentního a kooperativního vývojového postupu zastřešeni neziskovou Mozilla Foundation. Mozilla Corporation jako zcela vlastněná dceřinná společnost organizuje vývoj a marketing produktů Mozilly jménem Mozilla Foundation. Tato unikátní struktura umožnila Mozille finančně podporovat a kultivovat konkurenceschopné, životaschopné komunitní inovace. Pro více informací navštivte www.mozilla.com.

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Test Philips 24PFS5231 s Bluetooth repro

Test Philips 24PFS5231 s Bluetooth repro

DigiZone.cz: Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU