MujWEB Pro nabízí .NET hosting

MujWEB Pro nabízí .NET hosting

Praha, 10. prosince 2001 (PROTEXT) – Provozovatelé předního portálu ATLAS.CZ tento týden spustili novou verzi služby MujWEB Pro, která je jednou z nejvyhledáva­nějších služeb na českém internetu. Server MujWEB nabízí možnost hostování www stránek a pokrývá potřeby jak začínajících, tak náročných uživatelů, kteří chtějí vyvíjet webové stránky a aplikace na vysoké úrovni. Nová verze komerčního hostingu MujWEB Pro poskytuje profesionální nástroje založené na .NET technologii společnosti Microsoft.

Platforma .NET slibuje řešení realizace vize umožňující přístup ke všem datům a aplikacím uživatele kdykoli a z libovolného zařízení. Služba MujWEB Pro, určená vývojářům webových aplikací, nabízí dokonalejší prostředí pro vývoj těchto aplikací. Je postavena na operačním systému Microsoft Windows 2000 Advanced Server a vývojovém prostředí .NET Framework. .NET Framework je prostředí k tvorbě, nasazení a spouštění webových XML služeb a dalších aplikací. Skládá se ze tří hlavních částí: Common Language Runtime (obecný jazykový runtime), tříd Framework a ASP.NET.

Služba MujWEB Pro navazuje na předešlou verzi komerčního hostingu MujWEB. Oproti „staré“ verzi však přináší zcela novou hodnotu vývojového prostředí .NET Framework. Zlepšené parametry služby MujWEB Pro umožňují hostování na doméně 2. či 3. řádu, podporu Microsoft FrontPage Extensions 2000, databázovou konektivitu Microsoft SQL (k dispozici webový management Web SQL Console), možnost ASP.NET skriptování, e-mailový účet (POP/IMAP, www rozhraní) či sledování návštěvnosti webu prostřednictvím statistik (LiveStats).

Více informací:

Michal Bláha
technický ředitel
ATLAS.CZ, a.s.
+420–2–61001550
E-mail: komunikace@atlas-as.cz

O společnosti ATLAS.CZ, a.s.:

ATLAS.CZ, a.s. (http://www.a­tlas.cz) je česká akciová společnost, provozující přední internetový portál v České republice. Majetkové podíly ve společnosti Atlas.cz vlastní české fyzické osoby a investiční fond II. Epic Holding. Portál Atlas.cz je dlouhodobě druhým nejnavštěvovanějším českým portálem. Provozuje více než 50 internetových služeb, což jej řadí z hlediska šíře nabídky na první místo mezi českými internetovými portály.