Multistandardní základnová stanice usnadňuje spuštění 3G/W-CDMA služeb

[Tisková zpráva] Společnost Siemens oznámila, že uvádí na trh svou multistandardní základnovou stanici (MBS), systém, který mobilním operátorům umožní implementovat radiové komponenty pro sítě GSM a 3G/W-CDMA na jedné modulární platformě. Operátoři tak budou moci prostřednictvím jediného systému nabízet služby pro oba mobilní standardy.

Novou multistandardní základnovou stanici lze využít k rozšíření stávajících GSM stanic v mobilních sítích o podporu standardu 3G/W-CDMA s minimálním úsilím a náklady. Řešení je založeno na koncepci Siemens NodeB. Základnové stanice GSM se rozšiřují na W-CDMA přidáním malé zasouvací jednotky Radio Server Unit (RSU) do existujícího racku. RSU jednotku lze jednoduše umístit ve standardní devatenáctipalcové GSM BTS. Jednotka se používá v kombinaci se vzdálenou radiovou stanicí (Remote Radio Head) společnosti Siemens, kterou lze snadno instalovat na střeše nebo vysílací věži.

„Ať již se operátoři chystají spustit služby 3G/W-CDMA nyní nebo v budoucnu, naše řešení multistandardní základnové stanice jim umožní stavět síť maximálně ekonomickým způsobem,“ uvedl Christoph Caselitz, prezident oblasti Mobilních sítí společnosti Siemens.