„Mysli a vyhraj“ tříměsíční stáž v americké pobočce AVG!

29. 10. 2009

[Tisková zpráva] BRNO, Česká republika, 29. října 2009 – Společnost AVG Technologies CZ prodloužila termín soutěže o nejlepší zpracování libovolného tématu z oblasti bezpečnosti IT až do 30. listopadu 2009, aby měli studenti šanci zúčastnit se i v novém školním roce.

Díky účasti v soutěži se studenti mohou podívat, jak to funguje v pobočce AVG Technologies v kalifornském Silicon Valley. Konkrétně v této pobočce se vyvíjí bezpečnostní software, který je založen na tzv. behaviorální analýze a aktivně chrání počítač před hrozbami z internetu, zejména před krádežemi identity. Jde tedy o velmi zajímavou oblast vývoje.

„Šance vyhrát a podívat se tak do Silicon Valley je stále dost vysoká a vzhledem k nabízeným cenám bych neváhal,“ říká s úsměvem Jiří Macík, PR manažer AVG pro Českou a Slovenskou republiku. „Účastníci denního pomaturitního studia ve věku 18 až 30 let mohou přihlásit nejen své seminární či diplomové práce, ale i jakýkoli jiný původní materiál. Řešení mohou být softwarová, hardwarová i jejich kombinace. Fantazii se meze nekladou,“ dodává. Stačí zaslat abstrakt práce do 30. listopadu na adresu staz@avg.com.

Výhry
Hlavní cenou je tedy čtyřměsíční pobyt ve Spojených státech. Výhra v souladu s podmínkami programu „Work&Travel“, poskytovaného společností Student Agency, zahrnuje tříměsíční stáž v americké pobočce společnosti AVG v kalifornském Silicon Valley a dalších 30 dní určených k cestování po Spojených státech. AVG Technologies CZ uhradí veškeré náklady spojené s vyřízením víz, pojištěním, letenkou a mzdou. Druhou cenou je notebook Apple (model roku 2010) a třetí výherce obdrží přístroj Blackberry (taktéž model příštího roku).

Jaká témata mohou studenti přihlásit?
AVG Technologies CZ se rozhodla neomezovat soutěž pouze na oblast antivirové problematiky. Práce tedy mohou být zaměřeny nejen tímto směrem, ale také například na internetovou bezpečnost, bezpečnost a integritu dat, bezpečnost operačních systémů, síťovou bezpečnost, aplikační bezpečnost, biometrii, ochranu duševního vlastnictví, kryptologii, embedded systémy a mnoho dalšího. Předmětem zasílaných návrhů tedy může být jakékoli inovativní či neobvyklé řešení z oblasti IT Security.

Podmínky soutěže
Soutěž je určena studentům technických oborů vysokých a vyšších odborných škol v České a Slovenské republice. Výzkumné a vývojové centrum společnosti AVG Technologies CZ bude přijímat přihlášky do 30. listopadu 2009 na emailové adrese staz@avg.com nebo písemně doporučeným dopisem na adresu společnosti s heslem „Internship“. Součástí přihlášky musí být abstrakt práce – dokument o rozsahu cca jedné strany A4, ve kterém uchazeč stručně popíše svůj návrh, jeho přínos a nezbytné kroky k praktické realizaci.

O výsledcích prvního kola soutěže budou studenti informováni do jednoho měsíce od přihlášení svého tématu. Vybrané abstrakty pak postoupí do druhého kola. V jeho průběhu musí studenti odevzdat teoretickou práci v rozsahu 40–60 stran. Její nezbytnou součástí bude i popis kroků, vedoucích k realizaci navrženého řešení. Jména tří výherců druhého kola soutěže budou zveřejněna 1. 3. 2010 na webové stránce www.avg.cz/usa a výherci budou o výhře informováni ještě doporučeným dopisem.

O společnosti AVG Technologies:
AVG Technologies je přední mezinárodní poskytovatel bezpečnostních řešení. Produkty se značkou AVG chrání před stále rostoucím objemem různých typů škodlivého kódu 80 milionů počítačů v domácnostech i firmách, celkem ve 167 zemích světa. Společnost se sídlem v nizozemském Amsterdamu má téměř dvě desetiletí zkušeností s bojem proti kybernetickému zločinu a také jednu z nejmodernějších laboratoří pro detekci internetových hrozeb. AVG Technologies nabízí i volně dostupnou verzi, kterou lze bezplatně stáhnout z internetu, a dovoluje tak začínajícím uživatelům získat základní antivirovou ochranu. Zvýšit úroveň bezpečnosti ve verzi pro jednoho či více uživatelů lze pak snadno a bez velkých nákladů. Společnost disponuje celosvětovou sítí téměř 6000 prodejců, partnerů a distribučních týmů včetně Amazon.net, CNET, Cisto, Ingram Micro, Play.com, Wal-Mart a Yahoo!. Další informace naleznete na stránkách společnosti www.avg.cz.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie