Nakladatelství portál vydává první elektronické knihy

9. 12. 2010

[Tisková zpráva] Portál přichází na trh s novinkou ‐ nabídkou elektronických knih. Od 1. prosince si zákazníci mohou koupit vybrané tituly z beletrie i odborné literatury ve formátu určeném pro čtení ve čtečkách, chytrých telefonech, PC nebo tabletech. Nový projekt byl připraven ve spolupráci s firmou Warbler.

Vývoj  v oblasti  elektronických  knih  zaznamenal  v České  republice  velký  posun  a  na  něj  reagujei nakladatelství Portál. Několik titulů ze své produkce nabízí od 1. prosince čtenářům také elektronicky.

„Rozhodli jsme se vyjít vstříc zákazníkům, kterým vyhovuje čtení knih v této podobě,“ vysvětluje ředitel nakladatelství Jaroslav Kuchař a dodává: „Zvolili jsme pro ně tituly jak z oblasti beletrie, tak odborné literatury. Při výběru jsme vycházeli z dostupných průzkumů trhu a z informací o vývoji v zahraničí.“Čte­náři tak mohou získat v novém formátu např. slavný román Barbary Gordon Tančím tak rychle, jakdokážu  nebo  odborný  text  známého  psychologa  Zbyňka  Vybírala  Lži,  polopravdy  a  pravda  v lidskékomunikaci.

Portál  přizval  ke  spolupráci  firmu  Warbler,  s.r.o.,  jejíž  projekt  wKnihy  splnil  požadovaná  kritéria.Společnost se postarala nejprve o převod knih do speciálního formátu mobi/kindle, určeného ke čtenítextů ve čtečkách, v tzv. chytrých telefonech, počítačích nebo tabletech, a nyní zajišťuje prodej těchtotitulů na svém webu www.wKnihy.cz. „Elektronickým knihám se věnujeme už od roku 2007. Našímcílem  je  legální  distribuce  kvalitních  elektronických  knih,  respektující  práva  autorů  a  nakladatelů,“před­stavuje filozofii firmy její jednatel Jiří Pechoč.

Kvalitu e‐knih vyžaduje i Portál. „Jde nám o to, abychom čtenářům nabídli skutečně kvalitní texty –  dobře  čitelné,  zachovávající  českou  diakritiku,  v případě  odborných  knih  s dobře  zpracovaným poznámkovým aparátem apod. To se nám ve spolupráci s firmou Warbler podařilo“, hodnotí spolupráci šéfredaktor Portálu Zdeněk Jančařík.

Portál připravil na svých internetových stránkách www.portal.cz speciální sekci pro čtenáře a zájemce o téma e‐knih. Zde představuje nejen své tituly dostupné v elektronické podobě, ale nabízí i celkový informační  servis  o  problematice  –  vysvětluje,  co  jsou  e‐knihy,  jak  a  kde  je  získat  a  číst,  jak  jsou zabezpečeny apod. „Informování veřejnosti nepodceňujeme. E‐knihy mají šanci tehdy, pokud budou lidé vědět, k čemu a jak je mohou využít,“ uvádí Petr Ráček z Portálu.

Nakladatelství Portál: Vydává  především  odborné  publikace  z  oborů  psychologie,  pedagogika,  sociální  práce  ad.  Ostatní produkce:  populárně  psychologická  literatura,  dětské  knihy,  příručky  o  výchově  a  životním  stylu,  rozhovory, beletrie, hry, časopisy Psychologie dnes, Děti a my, Informatorium 3‐8 a Rodina a škola.

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?