Nakupování na internetu je nyní efektivnější a snazší

22. 4. 2008

[Tisková zpráva] PaySec: Komukoli. Za cokoli. Nový a levný způsob online plateb vstupuje na trh

Praha (22. dubna 2008) – Nový platební nástroj PaySec dnes oficiálně vstupuje na český internet. Služba PaySec, za kterou stojí ČSOB a Poštovní spořitelna, umožňuje zákazníkům internetových obchodů hradit nejen větší nákupy zboží a služeb, ale i platby menších částek v řádu korun. Unikátní jsou také levné a rychlé převody peněz mezi uživateli.

Český internet má v současnosti přes 4,7 miliónů aktivních uživatelů. Dvě třetiny z nich na něm aktivně nakupují. Loňský rok přinesl nejvyšší obrat českých e-shopů v historii českého internetu v hodnotě 18 mld. Kč a nárůst o téměř 29 %. Zatímco v zahraničí je způsob placení podobný virtuální peněžence PaySec běžný, v České republice tento systém zatím zcela chyběl. Stále nejrozšířenější způsob placení zboží pořízeného přes internet je platba na dobírku. „Je to podobné, jako odpovídat na e-mailovou zprávu dopisem,“ uvádí člen představenstva ČSOB Jan Lamser odpovědný za Poštovní spořitelnu a Přímý prodej a služby.

„Prostřednictvím platebního nástroje PaySec si můžete koupit ledničku, letenku nebo například vaší oblíbenou písničku, to vše bez jakýchkoliv poplatků za nákup nebo za vedení účtu,“ říká Leila Goulliová, ředitelka odboru inovací ČSOB. Systém správy Konta PaySec je intuitivní, založení probíhá on-line v řádu několika minut, podobně, jako když si zřizujete e-mailový účet. K vytvoření konta je potřeba pouze platný bankovní účet, e-mailová adresa a mobilní telefon. Nabíjet Konto PaySec je možné platební kartou nebo převodem z běžného účtu. Uživatelé nikde nemusí zadávat nadbytečné, či citlivé údaje. Bezpečnost je zajištěna pomocí hesla a ověřovací SMS zprávy. Placení také probíhá okamžitě v reálném čase.

Konto PaySec je určeno všem uživatelům internetu, není nutné být klientem konkrétní banky. Již nyní je možné pomocí PaySec platit ve více než třiceti internetových obchodech a další se připojí brzy po spuštění služby.

PaySec nicméně není určen jen pro nákup u obchodníků, ale umožňuje okamžitý převod peněz mezi jeho uživateli (tzv. platby peer-to-peer), ať už při internetových aukcích nebo mezi kamarády. Podle Goulliové je o tuto službu extrémní zájem. „Očekávali jsme největší účast především ze strany internetových zákazníků, kteří mají chuť zkoušet technické novinky. Překvapilo nás proto, že jednou z nejaktivnějších skupin při zkušebním provozu PaySec byly maminky, které si přes internet vzájemně prodávají dětské oblečení,“ vysvětluje Leila Goulliová.

Konečná podoba služby PaySec byla upravována na základě připomínek zákazníků internetových obchodů, kteří byli pozváni do pilotního provozu. „Postřehy uživatelů byly velmi relevantní a přínosné. O zřízení Konta PaySec mělo zájem 75 % oslovených,“ komentuje výzkum Petr Kleiner, marketingový ředitel Přímého prodeje a služeb ČSOB. Banka chce o budoucnosti služby PaySec s uživateli komunikovat i nadále. „Naším cílem je mít nejlepší a nejefektivnější platební nástroj na českém trhu. Proto budeme maximálně otevření a i nadále hodláme komunikovat s lidmi o kvalitě služby a jejím dalším rozvoji,“ říká Jan Lamser. Na stránkách www.paysec.cz jsou k dispozici produktové diskuse.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!