Projekt Napověz.cz zahájil svůj provoz v prostředí Second Life

[Tisková zpráva] V pondělí 8.9. 2008 uspořádali tvůrci projektu Napověz.cz a společnost beVirtual, s.r.o. netradiční zahajovací párty ve městě Bohemia, centru dění česko-slovenské komunity ve virtuálním světě Second Life.

Akci, jejímž cílem bylo představit projekt širší veřejnosti a seznámit ji s výhodami, navštívilo celkem 175 unikátních uživatelů. Zařadila se tak mezi nejúspěšnější akce tohoto typu ve virtuálním světě Second Life. Párty trvala od 19:00 – 20:00 hodin. Součástí byla více než hodinová otevřená diskuse s návštěvníky akce. Po jejím ukončení následovala diskotéka.

„Celou akci hodnotíme jako velmi úspěšnou. Ukázalo se, že prostředí virtuálního světa Second Life (město Bohemia) je ideální místo pro netradiční formu představení projektu Napověz.cz a cílová skupina návštěvníků tohoto světa může tvořit základ poradců našeho systému. Po úvodním představení projektu jsme vedli živou diskusi, která nám přinesla další podnětné nápady na vylepšení a nové funkce. Zároveň mě velmi potěšila česko – slovenská účast v souvislosti s připravovaným brzkým spuštěním služby na slovenském trhu.“ Řekl o akci přednášející Evžen Rejfíř.

„Prezentační párty Napověz.cz v Bohemii potvrdila zájem československých virtuálních obyvatel o netradiční aktivity, které pro uživatele Second Life připravujeme. Z obchodního pohledu se jedná o velice efektivní a velmi levné oslovení technicky zdatných uživatelů internetu, ke kterým je možné se v Second Life přiblížit zábavnou formou a navázat tak neformální vztah přesahující do uvolněné a přátelské diskuze, která během prezentace Napověz.cz v Bohemii panovala.“ Komentoval akci Martin Dvořák, provozovatel města Bohemia. Součástí akce bylo dobrovolné vyplnění dotazníků s jednoduchými otázkami. Vyplněno bylo celkem 88 dotazníků.