NATO spoléhá na Polycom

3. 11. 2009

[Tisková zpráva] V uplynulých letech společnost Polycom uvedla na trh videokonferenční systémy řady HDX, které posunuly hranici kvality obrazu a zvuku na novou úroveň reflektující nejnovější pokrok v oblasti digitáních multimedií. Řada HDX přináší uživatelům nekompromisní kvalitu komunikace a vzdálené spolupráce díky sadě technologií UltimateHD, která v sobě kombinuje HD video, HD sdílení obsahu a v neposlední řadě špičkovou HD kvalitu zvuku založenou na technologiích Polycom Siren22 (22kHz) StereoSurround.

Společnost Polycom průběžně reaguje na neustále postupující technologický vývoj a vylepšuje své produkty, tak aby vyhovovaly i těm nejnáročnějším kritériím a byly použitelné v co nejširší škále aplikací. Jedná se například o unikátní patentovanou technologie Polycom Lost Packet Recovery (LPR), kterou ocení všichni uživatelé, kteří nemají možnost provozovat své videokonferenční systémy na dostatečně kvalitních datových linkách. Díky LPR lze minimalizovat negativní dopad ztráty přenášených paketů na kvalitu videokomunikace a umožnit tak přenos obrazu a zvuku v reálném čase a vysoké kvalitě.

Špičkové užitné vlastnosti produktů Polycom nenacházejí uplatnění pouze v komerční sféře, ale jejich pokročilé možnosti komunikace a vzdálené spolupráce oceňuje i celá řada dalších uživatelů. Konkrétním příkladem může být NATO, kde bylo po sérii náročných ověřovacích testů agenturami NATO Communications and Information Systems Services Agency (NCSA) a NATO Consultation, Command and Control Agency (NC3A) rozhodnuto v široké míře nasadit produkty Polycom Telepresence Experience 306M.

Řešení Polycom TPX 306M je instalováno v šesti klíčových sídlech NATO v Evropě a USA a rozšiřuje tak širokou škálu již dříve instalovaných videokonferenčních systémů Polycom, které NATO využívá takřka po celém světě.

Od nasazení telepresence systémů Polycom TPX 306M si NATO slibuje především rychlejší a pružnější komunikaci spolu s významnou úsporou času a nákladů spojených s cestováním. Není bez zajímavosti, že NATO velmi oceňuje rovněž environmentální přínos plynoucí z využívání videokonferenčních systémů, neboť méně cestování současně znamená méně škodlivých zplodin uvolňovaných do ovzduší.

Více informací o řešení Polycom Telepresence Experience High Definition 306M můžete získat na těchto stránkách: http://www.po­lycom.com/pro­ducts/telepre­sence_video/te­lepresence_so­lutions/immer­sive_telepresen­ce/tpx.html. Distributorem video a audiokonferenčních zařízení a technologií značky Polycom je v České republice společnost Gesto Communications.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií