NÁVŠTĚVNOST DATABÁZE ZLATÉ STRÁNKY.CZ VZROSTLA OD LEDNA O 60 %

[Tisková zpráva] Zlaté stránky.CZ v měsíci březnu navštívilo více než 156 000 unikátních návštěvníků. V porovnání s lednem 2006 zaznamenaly www.zlatestranky.cz 60% nárůst návštěvnosti. Zlaté stránky.CZ jsou největší internetovou databází ekonomicky aktivních firem v České republice. Databázi firem Zlaté stránky v její tištěné i internetové podobě spravuje společnost MEDIATEL.

Letos v březnu přišlo na Zlaté stránky.CZ 156 531 unikátních návštěvníků (viz graf). Celkem však v databázi Zlaté stránky.CZ hledalo informace 217 555 uživatelů internetu, kteří shlédli 1,655 miliónu stránek.

Měsíc březen se stal pro www.zlatestranky.cz rekordním v nárůstu návštěvnosti všech sledovaných ukazatelů – unikátní uživatelé, celkový počet uživatelů i počet zobrazených stránek. Zatímco v březnu 2005 vyhledávalo na internetových Zlatých stránkách 78 713 unikátních návštěvníků, tak v březnu 2006 se jejich počet zvýšil na téměř dvojnásobek (156 531 unikátních návštěvníků).

Letos v únoru odstartoval projekt nového internetového portálu – vstupní brány do internetu spojující největší český katalog firem Zlaté stránky s katalogem stránek Klikni.cz z rodiny serverů iDNES. „Rekordní nárůst návštěvnosti je důkazem úspěšné spolupráce společnosti MEDIATEL a mediální skupiny MAFRA. Jedním z cílů spolupráce je do srpna zdvojnásobit počet uživatelů internetové databáze Zlaté stránky. Tato čísla dokládají, že jsme na velmi dobré cestě této mety dosáhnout,“ řekl Luboš Čipera, výkonný ředitel pro marketing a business development společnosti MEDIATEL.

Oproti březnu minulého roku navštívilo Zlaté stránky.CZ celkem o 77,4 % více návštěvníků. Celkový počet zobrazených stránek se zvýšil ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku z 1,113 miliónů na 1,655 miliónů, což představuje nárůst o 48,7 %. Nejnavštěvovanější rubrikou v databázi Zlaté stránky.CZ v březnu 2006 bylo Zdravotnictví – lékaři. Populární jsou také rubriky Restaurace, Zdravotnictví – zubní lékaři a Hotely. „V první patnáctce nejnavštěvova­nějších rubrik je celkem šest rubrik z oboru zdravotnictví. Vysoká návštěvnost těchto rubrik vypovídá o kvalitě a přehlednosti vyhledávání takovéhoto typu služeb na serveru Zlaté stránky.CZ,“ vysvětlil Luboš Čipera. Nejhledanějšími klíčovými slovy zde v uplynulém měsíci byly restaurace, hotely, stavební a elektro.

V letošním roce se Zlaté stránky.CZ dočkají dalších změn, které by měly vést ke zvýšení užívanosti databáze. Ve druhé polovině roku MEDIATEL spustí Zlaté stránky.CZ s novým obsahem, který bude mj. rozšířen o „nákupní“ poradce. Firmy budou mít také možnost samostatně vytvářet a měnit své aktuální nabídky. Uživatelé budou moci využít nový způsob vyhledávání, který zajistí vyšší relevanci ve výsledcích hledání. Vylepšení čeká mapovou sekci.

Zlaté stránky.CZ obsahují více než 310 000 průběžně aktualizovaných firemních záznamů v ČR, které jsou tříděny v celkem 1100 rubrikách. Vyhledávání je možné buď podle rubrik, nebo podle názvu firem, přičemž výběr lze zúžit na vybraný region nebo město.

Vitalia.cz: Test na HIV je zdarma i za pět set

Test na HIV je zdarma i za pět set

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech