Nejbezpečnější domény jsou u ACTIVE 24

8. 9. 2009

[Tisková zpráva] ACTIVE 24 dosáhla 1000 zabezpečených .CZ domén technologií DNSSEC, což z ní dělá nejúspěšnějšího registrátora na poli zabezpečení domén na trhu v České republice. Celkem je v České republice zabezpečeno 1201 domén, tržní podíl ACTIVE 24 tak činí přibližně 85%. Dobrou zprávou je, že o takto vysoce zabezpečené domény již nemají zájem jen banky a internetové obchody, ale také firmy a soukromníci.

Technologie DNSSEC výrazně snižuje možnost zneužití .CZ domény a představuje pro majitele i uživatele domén bezpečnostní jistotu. Například riziko odposlechu e-mailů, phishingu, podvržení informací pod cizím jménem atd. je s DNSSEC minimální. Pro běžného uživatele internetu DNSSEC neznamená žádnou komplikaci, zvýšení zabezpečení pro něho zajišťuje poskytovatel připojení (ISP), správce nameserveru nebo právě registrátor doménového jména. Necelý rok od spuštění technologie DNSSEC se ukazuje, že o tento typ zabezpečení domén je v České republice zájem. Podpora technologie DNSSEC na .CZ doménách zavedlo v září 2008 sdružení CZ NIC, Česká republika je jednou ze sedmi zemí světa využívajících DNSSEC pro ochranu své národní domény.

Společnost ACTIVE 24 začala technologii nabízet prakticky okamžitě od spuštění a po necelém roce registruje více než 1000 podepsaných domén. Technologie je zajímavá zejména pro banky, internetové obchody nebo portály, zabezpečení však využívají už i firmy a soukromníci. A zájem stále stabilně roste.

„Technologii DNSSEC jsme podporovali od samého počátku a její spuštění pro nás bylo samozřejmým krokem, protože naším cílem je nabízet zákazníkům nejkvalitnější služby a vysoká bezpečnost je v současné době jejich nedílnou součástí “, říká ke spuštění DNSSEC Zdeněk Brůna, technický ředitel ACTIVE 24. „Velkou pozornost jsme věnovali i propagaci technologie DNSSEC, pro klienty jsme připravili i balíček Bezpečná doména, který technologii DNSSEC doplňuje o nadstandardní systém notifikace o blížící se expiraci domény pro zabránění jejího nechtěného vypadnutí, což se ukazuje jako krok správným směrem. Vysoký počet zabezpečených domén u ACTIVE 24 je toho důkazem“ dodává Brůna.

ACTIVE 24, s.r.o. – přední český registrátor domén a poskytovatel webhostingových služeb. Společnost se zaměřuje na malé a střední podniky i jednotlivce, kterým nabízí kompletní internetová řešení (www.active24.cz). Zároveň provozuje jedno z největších virtuálních obchodních center – Vltava2000 (www.vltava2000­.cz). Společnost ACTIVE 24, s.r.o., je součástí skupiny Active 24 ASA, celoevropského poskytovatele hostingových služeb s centrálou v norském Oslu a pobočkami v 15 evropských zemích. Od roku 2006 je stoprocentním vlastníkem skupiny Active 24 norská společnost Mamut.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?