[Tisková zpráva] Nejčastější otázky a odpovědi ke spuštění internetového sázení tipsport.net sázkovou kanceláří Tipsport

1. Registrace sázkařů v aplikaci Tipsport.net a správa herního účtu

Od kdy bude možné u Tipsportu sázet po internetu?
Licence udělená ministerstvem financí umožňuje spustit on–line sázky od 5. ledna 2009 a tento den také Tipsport spustí svoji službu tipsport.net. Od tohoto data se mohou sázkaři přijít zaregistrovat na kamenných pobočkách Tipsportu, což je nutná podmínka pro získání vstupních kódů. Stačí si s sebou přinést doklad totožnosti, číslo svého bankovního účtu a nejlépe peníze, kterými si svůj nový herní účet ihned nadotují.

Bude Tipsport provozovat internetové sázení na domovské stránce nebo bude pro tyto účely spuštěn nový portál?
Nová služba internetového sázení s názvem tipsport.net bude provozována na domovské stránce www.tipsport.cz.

Kde lze získat základní informace o tipsport.net a registraci?
Na www.tipsport.cz naleznete v sekci Nápověda odpovědi na různé otázky včetně grafických návodů jak sázet.

Budete portál tipsport.net pouze v českém jazyce nebo připravujete i další jazykové mutace?Zatím bude portál pouze v českém jazyce.

Jaké jsou poplatky za vedení herního účtu na tipsport.net?
Za registraci ani za vedení herního účtu Tipsport neúčtuje žádné poplatky.

Jak lze nadotovat herní účet na tipsport.net?
Třemi způsoby – buď složením hotovosti na kterékoliv pobočce, bezhotovostním převode na svůj herní účet nebo použitím své debetní karty.

Jaký je minimální vklad na sázku a jaká je maximální výhra?
Minimální vklad na sázku je 5,– Kč stejně jako na pobočkách a maximální výhra je stanovena v Herním plánu.

Jaký mám doklad o tom, že jsem u tipsport.net uzavřel sázku?
Na herním účtu v sekci Moje tikety nalezne každý přehled všech sázených tiketů.

Jakým způsobem a jak rychle bude Tipsport vyplácet výhry z on-line sázek?
Co se týče připsání výhry na herní účet sázejícího, Tipsport bude výhry připisovat ihned po vyhodnocení sázek. Časové období od skončení události po její vyhodnocení se bude lišit v závislosti na:

• zadávaném množství výsledků
  • denní hodině
  • možnosti jednoznačného ověření výsledku

Řádově však půjde o hodiny.

Co se týče výplat výher a výběru zůstatku na herním účtu, Tipsport umožní sázejícímu kdykoliv vyčerpat jakoukoliv částku z herního účtu do výše zůstatku. Možnosti jsou následující:

• v hotovosti do 30.000,– Kč na jakékoli pobočce Tipsportu
  • bezhotovostním převodem na svůj bankovní účet

Umožní Tipsport sázkařům, aby na svém herním sázkařském účtu mohli jít do minusu?
Ne, toto nebude možné. Všechny vklady za sázky musí být v čase uzavření sázek finančně pokryty.

Bude Tipsport nějak limitovat denní sázku/výši jedné sázky/počet sázek za den?
Na internetu bude mít sázející pouze týdenní limit čisté výhry a to ve výši 10 milionů Kč. Jiné limity nebudou. Některé, především vyšší sázky, budou jednotlivě posuzovat bookmakeři.

Co když zapomenu heslo či login?
Je třeba kontaktovat zákaznickou podporu, která pomůže se opět úspěšně do aplikace přihlásit.

Kam se mohu obrátit, pokud budu mít nějaké otázky či stížnosti?
Jsou zřízeny jak technologické cesty (formulář na internetu, e-mailové adresy), tak budou k dispozici telefony na kontaktní pracovníky a samozřejmě je možné se obrátit na jakoukoliv nejbližší kamennou pobočku Tipsportu.

Jakým způsobem bude Tipsport vyřizovat případné reklamace při online sázkách/jaký bude postup při reklamačním řízení?
V případě reklamace sázky/výhry to bude řešeno formou zasláním formuláře, který bude k dispozici na internetových stránkách, v ostatních případech e-mailem či telefonicky. Jakoukoliv stížnost či připomínku se budeme snažit vyřešit co nejdříve ke spokojenosti klienta.

Dostanou na tipsport.net noví hráči nějakou finanční pobídku, nějaký bonus do začátku?
Všichni klienti, kteří se na tipsport.net zaregistrují, dostanou vstupní bonus ve výši 100% své prvního dotace herního účtu, maximálně. 2000 Kč. Navíc v prvních dnech od spuštění každému hráči přidáme na sázku 50 Kč.

Budou moci u Tipsportu sázet po internetu i cizinci?
Pokud při osobní registraci na pobočce předloží platný doklad totožnosti a splní všechny podmínky registrace včetně uvedení svého účtu u banky, která má oprávnění provozovat bankovní služby na území České republiky, tak může sázet i občan jiného státu.

2. Zabezpečení systému a ochrana proti zneužití mladistvými

Jakým způsobem bude ze strany Tipsportu zajištěno, aby internetové sázení nemohli využívat osoby ve věku pod 18 let, a jakým způsobem bude probíhat registrace sázkařů?
Každý klient, který bude chtít využívat internetového sázení tipsport.net, musí přijít na jakoukoliv pobočku sázkové kanceláře Tipsport. Zde proběhne ověření totožnosti, kdy v rámci přihlášky musí žadatel prokázat splnění věkového limitu 18 let. Tipsport má takových provozoven v tuto chvíli 1020. Zde také získá dočasné jedinečné heslo, které mu umožní vstup do internetové aplikace, kde si pak nastaví vlastní vstupní kódy, které brání případnému zneužití a zřídí si tak vlastní herní účet.

Jak Tipsport zamezí tomu, aby přístupové heslo nevyužily třetí osoby? Aby třeba syn na internetu neprosázel peníze svého otce?
V první řadě každý zájemce o internetové sázení v rámci registrace podepisuje prohlášení, že neposkytne údaje o vstupních kódech třetí osobě. A jestliže potom otec poskytne synovi PIN, tak je to stejné, jako kdyby mu půjčil svoje auto, ačkoliv nemá řidičák, anebo kdyby dopustil, že se jeho nezletilé dítě dostane přes počítač v rámci internetového bankovnictví k jeho účtu. Mimochodem, aplikace Tipsportu má tzv. princip „usnutí“, tzn., že když se v ní aktivně nějaký čas nepracuje, aplikace se automaticky vypne a musíte se znovu přihlásit. I to je ochrana před zneužitím.

Jsou moje osobní údaje, které musím poskytnout při založení herního účtu, u Tipsportu v bezpečí?
Ano, poskytnuté osobní údaje jsou zabezpečené v souladu se Zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů, přičemž úroveň zabezpečení je vysoká. Softwarová aplikace, na níž bude tipsport.net provozován, byla certifikována oficiální certifikační autoritou, kterou určilo ministerstvo financí.

Jak se Tipsport bude snažit zamezit negativním jevům spojených s on-line sázením?
Tipsport se přihlásil k dodržování evropských standardů tzv. zodpovědného hraní a vytvořil „Kodex zodpovědného hraní“, kde definoval deset obecných pravidel, řekněme rad či doporučení. Ty budou zveřejněny na internetových stránkách. Dále zajistíme přehledný přístup ke všem údajům o vlastní hře, sázkách, vlastní bilanci. Zároveň je Tipsport jedním z iniciátorů projektu Rubikon, jehož cílem je právě upozornit na problematiku zákazu přístupu nezletilých k sázení a zvýšit právní povědomí a důsledky porušování tohoto zákona. Jde o vzdělávací a znalostní soutěž pro studenty, v první fázi realizovanou v Plzeňském kraji, jehož realizátorem je nezisková organizace AISIS Kladno.

3. Ekonomické souvislosti tipsport.net

Jaký objem prosázených peněz přes internet Tipsport očekává v prvních měsících po spuštění internetového sázení a kolik registrovaných klientů?
Těžká otázka, a stejně těžká odpověď. Spuštění internetového sázení je velký mezník v českém kursovém sázení a málokdo si troufne tržby a zájem odhadnout. Jsme mírnými optimisty, věříme, že na tipsport.net se během prvních třech měsíců registruje 20–30 tisíc sázkařů, měsíční tržby by se mohly pohybovat kolem 30 milionů korun.

Plánuje Tipsport v dohledné době v důsledku spuštění internetového sázení snížení počtu „kamenných“ poboček? Ne, toto neplánujeme. Předpokládáme, že možnost sázení po internetu využijí jiní lidé než ti, pro které je sázení zároveň možnosti pobavit se s přáteli na pobočce či nechat si poradit od odborné obsluhy. Zároveň věříme, že k Tipsportu budou mít lidé větší důvěru, než k nelegálním zahraničním internetovým sázkovým kancelářím, které v Česku nevlastní licenci a sázky nabízejí protiprávně.

Kdo vlastní licenci k provozování internetového sázení u Tipsportu a kde tato společnost sídlí? Držitelem licence, neboli povolení Ministerstva financí, je společnost TIPSPORT.net a.s., která je 100% vlastněna společností TIPSPORT a.s,.a je za ní tedy český kapitál. Sídlo je v Berouně.

Proč sázet na internetu zrovna u Tipsportu?
Tipsport je stabilní a ekonomicky silná společnost s vedoucím postavením na trhu kursového sázení v ČR, kde provozuje více než 1000 poboček. Právě propojení takové sítě poboček s výhodami internetu přináší i pro internetové hráče garanci bezpečného sázení, jistot a další výhody, například možnost okamžitého čerpání hotovosti z herního účtu na některé z poboček.

Bude Tipsport žádat o povolení dalších her na internetu (casina, poker, losované hry, atd.)?
V nejbližším období toto neplánujeme, ale nevylučujeme, že bychom v budoucnu podle vývoje na internetovém trhu k tomuto přistoupili.

Jak velká investice byla potřeba k rozjetí internetového sázení na tipsport.net?
Celkově to přesahuje 100 milionů korun, když sečteme desítky milionů, které byly investovány do vývoje softwaru, nákupu hardwaru, ohodnocení lidské kapacity a reklamní kampaně.

Kdy Tipsport očekává, že se investice do rozjetí internetového sázení vrátí?
Samozřejmě nikdo momentálně neví, co přesně internetového sázení udělá s celým sázkovým trhem v Česku a jak velký zájem o internetové sázení bude, ale věříme, že za 3–5 let by se nám měly investice vrátit. Hodně nám napoví první tři měsíce, po těch budeme provádět důkladnou analýzu.

Co se změní na trhu kursových sázek v Česku, když Tipsport začne provozovat internetové sázení?
Především skončí absurdní stav, kdy zahraničním internetovým sázkovým kancelářím nedokázal stát účinně zabránit, aby nelegálně nabízel sázky českým občanům a na druhé straně českému sázkovému subjektu toto neumožňoval. Tím se stát připravoval o stovky milionů korun ročně. Nyní má ministerstvo financí nástroj, jak lépe tento trh regulovat a kontrolovat. Čeští sázkaři přitom mají nyní možnost, jak po internetu sázet legálně, zatímco dosud porušovali české zákony, byť třeba nevědomky.

4. Výhody internetových kursových sázek pro sázkaře

Bude Tipsport na internetu nabízet sázky jen na sportovní události?
Nikoliv, kromě sportovních sázek budou v nabídce i sázky na tzv. společenské události z oblasti politiky, kultury či ekonomiky. Takže si třeba dámy budou moci na internetu na události typu Stardance nebo Česká Miss a pánové třeba na volby či na filmové Oscary.

Budou on-line sázkaři moci u Tipsportu sázet i v průběhu zápasu?
Tyto tzv. „Live sázky“ Tipsport připravuje a počítá s tím, že je klientům nabídne. Softwarově je to však specifická věc, takže v tuto chvíli nelze časový horizont nasazení úplně přesně stanovit.

Budou na tipsport.net jiné kursy než ve vašich kamenných pobočkách?
Ne, kursová nabídka bude stejná všude, ať si náš klient vsadí na pobočce, po internetu nebo využije naší telefonické služby Teleservis.

Bude Tipsport při on-line sázkách účtovat tzv. manipulační poplatek? Pokud ano, bude ve stejné výši jako na kamenné pobočce nebo budou sázky přes internet z tohoto pohledu zvýhodněny?
Tipsport má na kamenných pobočkách manipulační poplatek ve výši 10%, na internetu bude snížen na 5%.

Bude možné na tipsport.net sázet 24 hodin denně?
Ano, sázky na tipsport.net je možné uzavírat 24 hodin denně.

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

DigiZone.cz: Dreambox DM900 Ultra HD přichází

Dreambox DM900 Ultra HD přichází

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání