Nejlepší web města v České republice mají Hranice

[Tisková zpráva] Nadšení pro věc u zástupců města a komplexní zázemí publikačního řešení Amadeo společně zaručují vždy aktuální informační servis pro občany, podnikatele i turisty

Brno, Praha, Olomouc, 27. dubna 2010 – Dlouhodobá a oboustranně úspěšná spolupráce týmu Amadeo agentury Virklis, ryze českého dodavatele webových řešení a služeb, a zástupců Hranic, města z malebné oblasti Moravské brány, vyústila v zisk nejvyššího ocenění v soutěži o Zlatý erb 2010. Výsledky prestižního klání, do kterého se letos přihlásilo na 500 webů měst a obcí z celé České republiky, byly vyhlášeny na konferenci ISSS. Web vyhrál i krajské kolo stejné soutěže, vloni byl druhý.

Na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě (ISSS) byly v polovině dubna – za účasti ministra vnitra Martina Peciny, náměstka ministra vnitra Jaroslava Chýlka, náměstka ministra pro místní rozvoj Jiřího Koliby, prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu Františka Dohnala, hejtmana Vysočiny Jiřího Běhounka, hejtmana Královéhradeckého kraje Lubomíra France, ředitele konference ISSS Tomáše Renčína a autora soutěže Jana Savického – vyhlášeny výsledky celostátního kola soutěže Zlatý erb 2010. První cenu v kategorii webových prezentací měst si zaslouženě odnesli zástupci Hranic.

„Internetové stránky inovujeme průběžně. Kromě informací daných zákonem obsahují obrovské množství dat, která by měla pomoci lidem k rychlejšímu poznání města, ale také zkrátit dobu na vyřizování úředních záležitostí. Díky stránkám si lidé nemusejí chodit na úřad pro různé tiskopisy, mohou si věc vyřídit z domu,“ upřesnil starosta Hranic Miroslav Wildner.

„Dlouhodobá spolupráce se zástupci města je pro nás potvrzením, že komplexní nabídku služeb – od vstupní analýzy přes návrh a implementaci technologie až třeba po zajištění školení a technické podpory – umí docenit nejen naši zákazníci z řad komerčních firem a podnikatelů, ale i města, obce a další neziskové organizace. Ocenění webu Hranic navíc není jediným úspěchem, který nás v posledních měsících inspiroval v naší práci,“ dodal Petr Hruban, šéf vývojového oddělení Amadeo agentury Virklis, a připomněl například ocenění webu Cargopass společnosti H&M DataSoft v soutěži WebTop100.

Z mnoha výhod modulárního publikačního řešení Amadeo, které se uplatňují i u webové prezentace Hranic:

• Bezproblémová dostupnost webu pro návštěvníky přicházející z různých prohlížečů a operačních systémů (včetně mobilních).
  • Naplnění pravidel a doporučení kladených na prezentace měst a obcí.
  • Přehledná a intuitivní administrace systému, včetně napojení na intranet a interní evidenci. Obsah tvoří a publikují přímo pověření pracovníci města – administrace je dostupná kdykoli a odkudkoli, kde je internet.
  • Aktivní a dlouhodobá spolupráce zadavatele s tvůrci webu, včetně vývoje modulů přesně na míru potřebám města.

„U Amadea se díky pravidelným aktualizacím systému nemusíme obávat, že by nepodporoval nové verze prohlížečů, nebyl zabezpečen na aktuální hrozby napadení stránek a podobně. Spolupráce na nových webových stránkách s agenturou Virklis pro nás byla potěšením a jsme rádi, že jsme naši internetovou prezentaci dostali na vyšší úroveň. Chtěl bych tímto poděkovat za konstruktivní přístup při řešení a dolaďování zakázkových modulů,“ prohlásil v rozhovoru po loňském úspěchu v soutěži Roman Hynčica, vedoucí oddělení IT z Městského úřadu v Hranicích.